• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Bilge Gençlik Üyelerinin Mahkemesi Ertelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Geçtiğimiz Nisan ayında kutlu doğum etkinliği broşürleri dağıtırken PKK`li grupların saldırısına uğrayan ve daha sonra haklarında dava açılan Bilge Gençlik Kulübü üyesi 4 öğrencinin mahkemesi 6 Mart tarihine ertelendi.
 
Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sanık avukatları Abdulgani Orhan ve Şaban Dalgın hazır bulundu.
 
Mahkeme heyetine fotoğraflar sunan Av. Dalgın, mahkeme heyetinden Tevsi-i Tahkikat (Kovuşturmanın genişletilmesi) talebinde bulunarak, fotoğraflarda görülen polislerin ifadelerinin alınmasını talep etti.
 
8 ve 10 Nisan tarihlerinde çıkan olayların herhangi bir örgütle ilgisinin olup olmadığının Emniyet Müdürlüğüne sorulmasını isteyen Dalgın, mahkeme heyetinden ayrıca üniversite yönetiminden kayıtların alınarak incelenmesini talep etti.
 
Mahkeme heyeti, istenilen durumların dosyaya yenilik katmayacağını söyleyerek, her 3 talebin de ayrı ayrı reddine oybirliğiyle karar verdi.
 
Olayların yaşandığı günlerde müvekkillerine herhangi bir ihtar yapılmadığını söyleyen ve reddi hâkim talebinde bulunan Dalgın, "Biz ihtarların karıştırıldığına inanıyoruz, bu açıdan biz ihsası reyde bulunduğunuzu düşünüyoruz ve reddi hâkim talebinde bulunmasını talep ediyoruz." dedi.
 
Geçen celsede 8 dosyanın duruşmasının olduğunu ve bunlardan 5`i için karar verildiğini söyleyen Av. Orhan ise, Mahkeme heyetinin tavrının değişmediğini ve kararın önceden belli olduğunu ifade ederek reddi hakim talebinde bulundu.
 
Mahkeme heyeti CMK 27/1-b maddesi gereğince karar verilmek üzere, reddi hakim talebini Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesine göndererek duruşmayı 6 Mart 2014 gününe erteledi.
 
Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz Nisan ayında kutlu doğum programı düzenlemek isteyen Bilge Gençlik üyesi öğrencilere PKK/BDP`li gruplar tarafından saldırı gerçekleştirilmiş, saldırılarda 4 öğrenci bıçak darbeleriyle yaralanmış, 22 öğrenci gözaltına alınmıştı. Mahkemeleri devam eden öğrencilerden 5`ine geçtiğimiz hafta toplamda 15 yıl 9 ay hapis cezası ve 36 bin TL para cezası verilmişti. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir