• DOLAR 32.559
  • EURO 34.88
  • ALTIN 2424.18
  • ...
Gökdemir: Cezalar Adaletten Uzak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Bilge Gençlik Kulübü üyesi 5 kişiye verilen cezaya tepkiler gelmeye devam ediyor. Hiçbir suçları olmadığı halde öğrencilere ceza verilmesini kınayan İmam Hatip Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, verilen cezanın da manidar olduğunu söyledi.

"Mütedeyyin kişiler sürekli cefa çekmiştir"
Türkiye Cumhuriyeti`nin kuruluşundan günümüze kadar yargı eliyle Müslüman ve mütedeyyin halka cezalar verildiğine dikkat çeken Gökdemir, "28 Şubat süreci ile askeri vesayetin emir ve buyruğunda adeta komploculara çanak tutarcasına Müslüman halkımızı cezalandırmak için mesai yapmıştır. AK Parti hükümetini demokratikleşme ve barış süreci ile ilgili açıkladığı paketlere rağmen uygulama alanında ne yazık ki yargı Müslüman halkımıza yönelik iyileştirmeleri bir türlü hazmedememiştir." diye konuştu.

Gökdemir, BDP`nin saldırısı sonucu onlarca öğrencinin yaralanmasına rağmen emniyet ve kolluk kuvvetleri üniversiteli gençleri saldırganlardan koruyacağına, bilakis bıçaklanan ve darp edilen mütedeyyin gençleri örgüt üyesi konumuna büründürerek cezalandırmaya çalışmasının manidar olduğunu söyledi. Gökdemir, "Masum ve mağdur Müslüman gençliği saldırgan ve gözü dönmüş PKK`lerden aldığı bıçak ve sopa darbeleri yetmiyormuş gibi sözde emniyetin ve güvenin temsili konumunda bulunan kolluk kuvvetlerinin ve yargının alelacele bu gençleri cezalandırması Müslüman halkımızın gözünden kaçmamaktadır. Tarafsız ve bağımsız olan sivil toplum kuruluşların Ergenekoncuların, 28 Şubatçıların, KCK ve BDP`li tutuklular için göstermiş oldukları hassasiyet ve duyarlılığı, İslami davadan dolayı cezalandırılanları görmezden gelmesi halkımızın gözünden kaçmamaktadır. Bu durum karşısında Sivil Toplum Kuruluşların sus-pus olmaları adeta Emniyet ve yargının adaletsiz uygulamalarına çanak tutmaktadırlar." dedi.

"Verilen cezaları adaletten uzak buluyoruz"
Bilge Gençlik Kulübü üyelerine verilen cezayı kınayan Gökdemir, "İslami dava uğruna saldırıya uğrayan ve tek gayeleri Allah rızasını kazanmak olan D.Ü Bilge Gençlik kulübü üyelerine verilen cezaları hakkaniyet ve adaletten uzak buluyoruz. Hükümet bir an önce yargıda ve emniyete çöreklenmiş çifte standart uygulamalar ile Müslüman halkımızı cezalandırılan insaf ve izana sığmayacak uygulamalara son verecek yasal düzenlemeler yapmalıdır." şeklinde konuştu.

Gökdemir, son olarak sivil toplum kuruluşlarını sürece müdahil olmaya ve tepkilerini dillendirmeye davet etti.

Dicle Üniversitesinde geçen Nisan ayında Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca tarafından verilecek olan "Özgürlük ve Kurtuluş Rehberi, Tevhit Öğretmeni Hz. Muhammed" konulu konferansa ve salâvat kampanyasına davet amaçlı afişleri asan Bilge Gençlik Kulübüne üye öğrenciler, BDP`li bir grup öğrencinin saldırısına uğramış ve birçok öğrenci yaralanmıştı. (Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir