• DOLAR 32.331
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2295.316
  • ...
`Türkiye`nin Güçlenmesini İstemeyen Ülkeler Var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL  - ​İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, İstanbul merkezli operasyona ilişkin, "Bu olayların arkasında, Türkiye yükseldikçe sıralamada yer kaybeden ülkeler var. Türkiye halkı bu ülkeleri çok iyi biliyor" değerlendirmesini yaptı.

Kopuz, İstanbul merkezli operasyona ilişkin yazılı açıklamasında, Türkiye`de yaşanan son olayların, tıpkı Gezi olayları gibi Türkiye`nin istikrarına yönelik bir saldırı olduğunu ifade etti.

Türkiye`nin Gezi olaylarının ikinci perdesiyle karşı karşıya olduğunu, bu olayların arkasında, Türkiye yükseldikçe sıralamada yer kaybeden ülkelerin bulunduğunu ve Türkiye halkının bu ülkeleri çok iyi bildiğini dile getiren Kopuz, bir bardak suda fırtına koparıldığı yorumunda bulundu.

 

- "Operasyon yapıldı ama fatura yine Türkiye halkına çıktı"

 

Kopuz, şunları kaydetti:

"Yolsuzluklara karışanlar en ağır şekilde cezalandırılsın. Hatta yolsuzluğun cezası da artırılsın ama Türkiye`nin son 11 yılda büyük çabalarla elde ettiği ekonomik ve siyasal kazanımları maksatlı bir operasyona kurban etmeye çalışmak kimsenin haddi değildir. Bir operasyon yapıldı ama fatura yine Türkiye halkına çıktı. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sürecinde, Borsa İstanbul`da hisseleri işlem gören şirketler 20 milyar dolar değer kaybetti. Halk Bankası`nın değeri 1,5 milyar doların üzerinde değer kaybetmiştir. TL yüzde 2,5 değer kaybına uğrarken faiz hadleri 75 baz puan arttı. Türkiye`nin yükselen değer olarak, Dünya Bankası tarafından da tescillenen `sürdürülebilir büyüme` başarısı baltalanmaya çalışıldı. Başımızı ellerimizin arasına alıp düşünelim, bu durum kime veya kimlere yaradı? ​Gezi olaylarında olduğu gibi bu olaylar da Türkiye`nin büyümesini ve gelişmesini istemeyen çevreler tarafından organize edildi."

Kopuz, Türkiye`nin ekonomik istikrarını bozmaya ve barış ortamını baltalamaya yönelik bu oyunun, Gezi olaylarında da denendiğini ve hükümetin dirayeti sayesinde önlendiğini dile getirerek, hükümetin arkasında olduklarını, Türkiye`de siyasi değişikliğin tek adresinin sandık olduğunu, Türkiye`nin birtakım operasyonlarla hükümet değiştirecek bir ülke olmadığını vurguladı.

 

- "Konu adliyeye intikal ettiğine göre söylenecek başka bir şey yoktur"

 

"Operasyon olmuş, adı operasyonlarda geçen bakanlar istifa etmiştir. Konu adliyeye intikal ettiğine göre söylenecek başka bir şey yoktur. Yeni kabine hayırlı olsun" görüşünü aktaran Kopuz, yaşanan son olayların Türkiye`nin olağanüstü büyümesinden ve etki alanını genişletmesinden rahatsız olan ülkeler tarafından organize edildiğini ve kimi çevrelerin ise bilerek ya da bilmeyerek onların taşeronluğunu yaptığını ifade etti.

Kopuz, Türkiye`nin, son 11 yılda ekonomisini 3,5 kat büyüterek 800 milyar dolara ulaştırmış, tüm ülkeler tarafından gıpta edilen bir ülke olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Türkiye bu dönemde Afrika, Orta Doğu, Orta Asya ve Balkanlar coğrafyasında olağanüstü projelere imza attı. Özellikle Avrasya`da nüfuz ve bölgesel liderliğini arttırdı. Bu yeni durum, birçok ülkeyi olağanüstü bir biçimde rahatsız etti. Türkiye, bölgesel liderlik konumunu güçlendirdikçe, İran`la ve Irak`la sınırın sıfır noktasında, birlikte sanayi ve yatırım bölgesi oluşturacak adımları attıkça, bu gelişmelerden hiç hoşnut olmayan kimi uluslararası çevreler, Türkiye`deki bağlantıları ile Türkiye`nin yükselişini engelleyecek çabaları yoğunlaştırdılar. Bu olaylar, işte bu ülkelerin yaptığı şer ortaklığının sonucu."

Türkiye`de yaşayan herkesi ve bütün kurumları büyük resme bakmaya davet eden Kopuz, dünyanın yeniden şekillendiği 21. yüzyılın çok dikkatli okunması gerektiğini belirtti.

Kopuz, tüm kişi ve kuruluşları sorumlu davranmaya çağırarak, ​"21. yüzyıl, tüm ülkeler için zorlu bir yüzyıl olacak. Bu yüzyılda, dünya siyasetinde G-7 (Gelişmiş Yediler) Grubu ile aralarında Türkiye`nin de yer aldığı E-7 (Önde Gelen Gelişmekte Olan Yediler) Grubu arasında, kıyasıya bir mücadele yaşanacağı ortadadır. 2018`den itibaren E-7`nin GSYH büyüklüğü, G-7`yi geçeceği görülmektedir. Ülkemize yönelik oyunların ardındaki gerçek budur" ifadelerini kullandı

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir