• DOLAR 32.35
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2310.274
  • ...
Silopili öğrenciler diş taramasından geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği koordinatörlüğünde Silopi Devlet Hastanesi başhekimliği tarafından ilçede öğrenim gören ilkokul çağındaki 1 ve 2 sınıflara yönelik ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı.

 

Cumhuriyet ilkokulundan yapılan ağız diş sağlığı taramasına Silopi Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ekrem Birlik, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Mehmet Yalgettekin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Şirin Aslan katıldı.

 

Silopi Devlet Hastanesinde görev yapan diş tabibi Harun Bağcı tarafından önce çocuklara ağız ve diş sağlığının önemi hakkında bilgiler verildi. Bağcı şu bilgileri verdi: "Dünya çapında önemli bir sağlık sorunu olan diş sağlığı ve diş çürükleri daha çok çocukluk çağında görülmektedir. Çocukluk çağında düzenli diş hekimi kontrolünün yapılması gelecek nesillerin diş sağlığı açısından önemlidir. Ülkemizde çocuklar ve erişkinler ancak şikâyetleri olduğu durumlarda diş hekimine başvurmakta olup çoğu zaman bu durum dişin kurtarılmasını veya oluşan hastalığın tedavisini zorlaştırmaktadır. Ayrıca küçük çocuklarda, diş temizliği ve bakımının yeterli olmaması önemli sağlık problemlerine neden olabilmekte, oluşan dişeti iltihapları ve diş çürükleri nedeniyle vücudun direnci düşmekte ve çocukların büyüme ve gelişmesini olumsuz etkilemektedir.

 

Çocuklar için seçilen diş fırçasının ağız yapısına uygun olması da önemlidir. Yine çocuklar için seçilen diş macunlarının flor seviyelerinin düşük olması büyük öneme sahiptir. Diş fırçalama işlemi günde en az 2 defa yapılmalı ve ortalama 2 dakika sürmeli, her dişin üzeri 8-10 kez fırçalanmalıdır."

 

Konu hakkında açıklamada bulunan Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Mehmet Yalgettekin, "Ağız ve diş sağlığı konusunda erken yaşlardan itibaren toplumsal bilincin artırılmasına katkı sağlamak ve ağız diş sağlığı açısından tedaviye ihtiyacı olan çocukları tespit edip sağlık kuruluşlarına yönlendirmek amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Silopi Devlet Hastanesi işbirliğiyle okullarda öğrenim gören İlkokul 1 ve 2 sınıftaki çocuklarının ağız diş sağlığı taramaları başlamıştır."dedi.

 

Taramaya Cumhuriyet ilkokulundan başlayan ekip, öğrencilere ağız ve diş sağlığı konusunda eğitim verdikten sonra sağlık taramasına başladı. Sağlık taraması yapılan öğrenciye aynı zamanda diş fırçası ve diş macunu hediye edildi. (Muhammed Müldür - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir