• DOLAR 32.523
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2431.488
  • ...
`Kadınlar Zayıftır Ama Anneler Güçlüdür`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Gazeteci Yazar Demet Tezcan, Başakşehirli annelerle "Anne ve Annelik Duygusu" adlı seminerde bir araya geldi.
Demet Tezcan`ın anneliğin manevi hazzını yaşayabilme ve bunu aileye yansıtabilmenin ipuçlarını verdiği söyleşi Güvercintepe Bilgievi`nde gerçekleşti.
 
Anneliğin Allah`ın daha doğuştan kadınları donattığı, fıtratına giydirilmiş bir duygu olduğunu belirten Tezcan; "Küçük kız çocuklarında evcilik oynarken gördüğünüz bu duygu bizlere anne olmadan önce verilmiş. Annelik deyince buraya gelirken aklınızda olan yanınızda taşıdığınız ne varsa odur. Her biriniz belki okuldan dönecek olan çocuklarınızı düşünüyorsunuz, akşama ne yedireceğinizi düşünüyorsunuz." dedi.
 
"Kadınlar zayıftır ama anneler güçlüdür"

Annelik duygusunun kadına güç kattığına dikkat çeken Yazar, Fransız şair ve Yazar Victor Hugo`nun "Kadınlar zayıftır ama anneler güçlüdür" sözlerini anımsattı ve şöyle devam etti; "Allah bizleri çocuklarımıza köle yaparken, aynı zamanda dünyayı karşımıza alacak bir güç vermiş. Topluma merhamet duygusunu biz aşılıyoruz. Merhametli çocuklar yetiştirerek bunu başarabiliriz. Peygamberimiz de annelik duygusunun yüceliğine vurgu yapmış ve `Cennet annelerin ayakları altındadır` demiştir. Çocuklarımızı yetiştirirken aynı zamanda kendimizin ve onların cennetini ve cehennemini de hazırlıyoruz." dedi.
 
"Suriye ve Filistin`de çocuklar ölüyor"

Tezcan annelik duygusunun kıymetini bilmeyenlerin de olduğunu belirttiği konuşmasında, Rusya`da sokağa bırakılan bebekleri soğuktan korumak amacıyla yapılan bebek kutularından söz ederek; "Kimi kadınlar anne olabilmek için çırpınırken, kimileri çocuklarını sokağa bırakıyor. Yetiştirme yurtlarına yaptığım ziyaretlerde pek çok şey gördüm. O çocuklar şefkat ve biraz ilgi için sizlere hikâyeler uyduruyor, yanından gitmenizi istemiyor. Dünyada şu an Suriye`de, Filistin`de çocuklar ölüyor. Hatta ülkemizde savaş, deprem, sel gibi afetler yok ama Konya`da dün bir bebek soğuktan öldü. Bu büyük bir vebaldir. Şehrinizde yetimhaneler yetiştirme yurtları varsa mutlaka ziyaret edin, dünyanın başka ülkelerindeki yetimlere nasıl merhamet gösteriyorsanız onlara da gösterin." dedi.
 
Söyleşinin sonunda Tezcan`ın okuduğu anne olamayan bir kadının mektubu dinleyenlere duygulu anlar yaşattı. (İLKHA)
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir