• DOLAR 32.599
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2408.542
  • ...
Trafikteki En Büyük Tehlike
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Türkiye Araç Muayene İstasyonu (TÜVTÜRK) yetkilisi Koray Özcan, Türkiye`de trafikte bulunan toplam araç sayısının 16 milyonun üzerine çıktığını ve bu araçların yüzde 25`inin muayenesinin bulunmadığını belirtti.

Jandarma Genel Komutanlığı Harekat Dairesi Başkanlığı tarafından Kayseri`de düzenlenen ``Trafik Güvenliği Semineri`ne katılan TÜVTÜRK yetkilisi Koray Özcan, ``Araç Muayene İstasyonları` konulu bir sunum yaptı. Türkiye`deki karayollarında seyir halinde bulunan, trafikte yer alan araçların yüzde 25`inin muayenesinin olmadığını söyleyen Özcan, ``Motosikletler ve traktörler, trafikte en önemli sorunu taşıyan araç çeşitleri. Ticari araçlar da aynı şekilde ama traktör ve motosikletlerin yüzde 80`i hiç muayeneye gelmiyor. Bunların hepsi potansiyel birer tehdit çünkü trafikteki her 5 araçtan birinin muayenesinin olmadığını düşünürsek bunlar birer potansiyel tehdit olarak aramızda dolaşıyor`` diye konuştu.

``ARAÇ SAHİBİ BİLİNÇLİ DAVRANSAYDI MUHTEMELEN 11 GENCİMİZİ KAYBETMEYECEKTİK``

Araçların yüzde 25`inin yani her 5 araçtan birinin muayenesiz trafikte seyir halinde bulunmasının çok büyük riskleri olduğunu kaydeden Özcan, şunları söyledi:

``Muayenesiz araçların trafikte ne büyük risk oluşturduğunun en son örneği, geçen cumartesi günü Kayseri`de meydana gelen kazada yaşandı. Kazayı yapan araç ilk olarak 2008 yılının Mayıs ayında bizim Denizli`deki muayene istasyonumuza geliyor. Bu araç muayenede kalıyor, yani muayeneden geçemiyor. Daha sonra muayene tekrarına gelmiyor. Yaklaşık 7 ay sonra 2009`un Ocak ayında tekrardan muayeneye geliyor ve yine kalıyor. Daha sonra aracın kusuru gideriliyor ve istasyonumuzda muayeneden geçiyor. Aradan 1 yıl geçiyor, muayene zamanı geliyor ve tekrar istasyonumuzda ağır kusur nedeniyle muayenede kalıyor. Bir ay sonra tekrar geliyor ve kusurunu giderdiği için muayeneden geçiyor. 10 Şubat 2010 tarihi, aracı bizim istasyonda son gördüğümüz tarih. 2011`de muayeneye gelmesi gerekirken gelmiyor, 2012`de, 2013`te de gelmiyor. Aradan 2,5 yıl geçiyor ve maalesef 11 kişinin öldüğü bu kaza oluyor. Keşke bu aracın sahibi bilinçli davransaydı ve istasyonumuza gelseydi. Muhtemelen bu gençleri kaybetmeyecektik.`` 

Bu haberler de ilginizi çekebilir