• DOLAR 32.562
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2430.275
  • ...
Bitlis'te 625 kişiye kayak malzemesi dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis'te kayak sezonunun açılmasıyla birlikte SODES projesi kapsamında 625 çocuk ve genç kayakçıya kayak malzemesi dağıtıldı. Bitlis, Erhan Onur Kayak Merkezini ziyaret eden Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, burada çocuklara ve gençlere dağıtılan kayak malzemelerini yerinde inceledi.

 

Yurdakul burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, amaçlarının hem ilde mevcut olan kayak potansiyelini daha da geliştirmek, hem de orta ve uzun vadede bu şehirde kayak şampiyonları çıkarmak olduğunu söyledi
2014 yılı itibariyle 625 gence SODES projesi kapsamında kayak malzemesi dağıtıldığını ifade eden Yurdakul şunları söyledi: "İlimizde 3 alanda kayak pistleri hizmete açıldı. Özellikle gençlerimizin her türlü kötü alışkanlıklardan uzak, spora açık hem zihinsel ve bedensel gelişim için bu SODES projesini bir fırsat olarak görüyoruz.

 

İnşallah bu projeler kapsamında ilimiz kısa vade içerisinde kayak sporunda Türkiye dünya şampiyonlarını çıkaracak. Geçtiğimiz yıl bulunduğumuz Erhan Onur Kayak pistimizin ortasında bir dere vardı. Yaklaşık olarak 120 bin liralık bir harcamayla bunu tamamladık. Hem burada hem de diğer 2 noktada bulunan pistlerimizi kayak yapmaya uygun hale getirerek genişlettik. Bu bakımda Bitlis ilimizde kazasız ve belasız bir kayak sezonunun geçirilmesini temenni ediyorum."

 

Yurdakul, Bitlislilerin kayak sporuna çok ilgi duyduklarını vurgulayarak, "Burada gençlerimiz ve çocuklarımız kayak sporuna çok ilgi duymaktadırlar. Bizler yetkililer olarak yeter ki, çocuklarımız var olan projelerde yer alsınlar talepte bulunsunlar. Biz büyüklerin yaptığı kötü alışkanlıkları terk ederek iyi alışkanlıklar edinsinler. Gençlerimizin bu taleplerini karşılamaya gayret edeceğiz." şeklinde konuştu.

 

Daha sonra Vali Yurdakul, genç ve çocuk sporcularla sohbet ederek durumlarıyla ilgili veli ve hocalardan bilgi aldı. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir