• DOLAR 32.591
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2511.246
  • ...
"Batman'daki özel hastane, bizleri mağdur etti"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 3 kapsül hap yuttuktan sonra rahatsızlanan 8 aylık kız çocuğunu, Batman'daki özel bir hastaneye yatıran Siirt'li Akdoğan ailesi, yoğun bakım ünitesindeki ısıtma sistemlerinin çalışmadığını ileri sürerek mağdur olduklarını söyledi.


8 aylık kız çocuğu Şuheda'nın 3 adet kapsüllü hap içmesinin ardından rahatsızlanması üzerine, Siirt Kadın Doğum ve Çocuk Hastahanesi aciline götürdüğünü belirten baba Habip Akdoğan, Doktorun gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra, çocuğun 48 saat yoğun bakıma alınması gerektiğini söylediğini ifeade etti.

Bunun üzerine, çocuğunu Batman'daki özel bir hastaneye getiren Akdoğan ailesi, hastanenin yoğun bakım ünitesindeki ısıtma sistemlerinin çalışmadığını öne sürerek, hastanenin bu sorunla ilgilenmediğini ve mağdur olduklarını belirtti. 

Baba  Habip Akdoğan, yaşanan olay ile ilgili bilgi verirken, eczaneden aldığı ilaçlarla eve gittiğini, Akşam Namazına geç kaldığı için ilaçları kanepenin üzerine bırakıp namaz kıldığı esnada, eşinin de mutfağa yemek hazırlamaya gitmesinin ardından, iki buçuk yaşındaki oğlu Muhammed Said'in, 'DUOLANS' adındaki ilaçtan 3 kapsülü 8 aylık kızı Şuheda'ya içirdiğini fark ettiklerini söyledi.

Olayı fark ettikten sonra 8 aylık Şuheda'yı, Siirt Kadın Doğum ve Çocuk Hastahanesi aciline götürdüğünü belirten baba Habip Akdoğan, Doktorun gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra çocuğun 48 saat yoğun bakıma alınması gerektiğini söylediğini ifeade etti.

Siirt'te Çocuk Yoğun Bakım Ünitesinin bulunmaması yüzünden, 8 aylık Şuheda'yı, 112 acil Ambulansı ile Batman'daki özel bir hastaneye getirdikten sonra, yanında refakatçi olarak kalan annesi Melike Akdoğan, özel hastanedeki yoğun bakım ünitesinde karşılaştığı sorunları şu şekilde anlattı: "Yoğun bakım ünitesinde benim çocuğumla birlikte 7 hasta vardı. Hastahanenin ısıtma sistemi çalışmadığından dolayı çok üşüyorduk. İlgili kişilere haber verdiğimde olayla ilgilenip çözeceklerini söylediler. Fakat daha önce orda kalan hastalardan, bu sorunun 3 günden beri devam ettiğini öğrendim.Diğer hastalar da durumdan şikayetçiydiler, fakat seslerini kimseye ulaştıramıyorlardı. 15 saat orada kaldık fakat sorun çözülmedi."

Çocuğun babası Habip Akdoğan ise,yaşanan duruma tepki göstererek, "Bir gece hastanede kaldıktan sonra ertesi sabah durumu öğrendim ve hastanenin Müdürüyle görüştüm. Fakat muğlak ifadeler dışında net bir cevap alamadım. Müdür, İstersek çocuğumuzu alabileceğimizi söyledi. Başka hastanede de yer bulamadığımızdan dolayı ve çocuğumuzun aşırı soğuktan zarar görmesinden korktuğum için 25 Aralık günü saat 12.00'de, çaresiz bir şekilde çocuğumuzu alarak Siirt'e geri döndük. Batman Yaşam Hastahanesinin bize yaşattığı mağduriyyetten dolayı hakkımızı helal etmiyoruz ve yetkililerin bu mağduriyetlerle ilgilenmesini istiyoruz. Ayrıca bu olaya eğildiği için İlke Haber Ajansı'na teşekkür ediyorum." dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir