• DOLAR 32.589
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2506.106
  • ...
Ağrı'da su çilesi halkı bıktırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Ağrı'nın birçok mahallesinde suların akmamasından dolayı vatandaşlar sıkıntı yaşıyor. Özellikle Yüzyıl ve Fatih mahallelerinde su sıkıntısının yaşanması halkı mağdur ediyor.

 

Su ihtiyaçlarını kuyulardan temin etmeye çalışan mahalle sakinlerinden Perişan Oğur, "Bizler yaz aylarında su sıkıntısı yaşıyorduk, kışın bu sıkıntılar 2 katına çıkıyor, yetkililerden bu işe bir çözüm bulmaları istiyoruz." dedi.

 

Yaşadıkları su sıkıntısına tepki gösteren Mahalle sakinlerinden Saadet Çabaş ise, "Çocuklarımız var ve bunların su ihtiyaçları oluyor biz bunların ihtiyaçlarını temin edemiyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Yüzyıl Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erhan Kaya da, "Köylerde bile suların akmasına rağmen Ağrı'nın merkezinde su akmıyorsa bu gerçekten büyük bir sıkıntıdır. Böyle devam edecekse bizim de mahallemizin köy kapsamına alınmasını istiyoruz. Çünkü bu şekilde hiçbir hizmetten yararlanamıyoruz. 2014 yılına giriyoruz halen kuyu suyu içiyoruz. Çeşme suyundan ne yazın ve ne de kışın faydalanıyoruz. Bayanlarımız sabahın köründe kalkıp su tulumbalarından su getiriyorlar. Defalarca Belediye Başkanı ve yardımcılarını getirdik, sorunumuzu söyledik, sorunu çözeceklerine dair söz vermelerine rağmen halen bu sorunu çözememişler. Hep göz ardı edildik." dedi.

 

Telefonla görüştüğümüz Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Kösedağ, "Bugün Ağrı'nın su ihtiyacı 24 bin ton litredir. Biz ise sadece Yazıcı Barajından 40 bin ton litre su alıyoruz ve aynı zamanda 12 adet su kuyusunu faaliyete sokmamıza rağmen Ağrı'nın su ihtiyacını yetiştiremiyoruz. Bunun da sebebi halkımızın çeşmeleri donmasın diye sonuna kadar açık bırakmalarıdır. Halbuki donmasın diye azıcık açık bırakılsa Ağrı bu sorunu yaşamayacak. 2 adet su kuyumuzu daha faaliyete geçireceğiz. Su noktasında sıkıntıyı çokça çeken mahallelerin şebekelerini kontrol ederek bu mağduriyetleri gidermeye çalışacağız." diye konuştu. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir