• DOLAR 32.59
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2509.419
  • ...
`Hükümet Roboski`de Sınıfta Kaldı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - 28 Aralık 2011 tarihinde savaş uçaklarıyla bombalanarak katledlen 34 insanın öldürülmesinin yıldönümü nedeniyle açıklamada bulunan Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik, Kürt insanının vicdanının Roboski katliamıyla halen kanamaya devam ettiğini ifade etti.
 
Yaptığı açıklamada, Roboski katliamının 3. yılına girmesine rağmen, katliamın failleriyle ilgili halen en küçük bir yolun alınamadığını söyleyen Tekik, "O katliamın emrini verenler ve katliamı gerçekleştirenler, maalesef henüz yargı önüne çıkarılıp mahkum edilemedi. Biz sivil toplum örgütleri, dünyanın neresinde olursa olsun mazlum insanların katline, sömürülmesine, yerlerinden ve yurtlarından sürülmesine karşıyız.Bu anlamda gücümüz neye yetiyorsa karşı durmaya da devam edeceğiz." dedi.
 
"Kapitalist sistemin başını çektiği müdahalerle insanlar katlediliyor"
İnsan vicdanını kanatan ve kamuoyu vicdanında mahkum olan pek çok olaya da şahit olduklarını belirten Tekik, "Suriye`de, Irak`ta, Afganistan`da ve pek çok yerde başını emperyalist, kapitalist sistemin başını çektiği müdahalerle, insanlar katlediliyor. İnsanlar yerlerinden yurtlarından uzaklaştırılarak sürgün edilip açlığa, hastalığa mahkum ediliyor. Biz sivil toplum örgütleri, tüm bu zalimleri, baskı, sömürü ve katliam rejimlerini kınıyoruz. Bu despot rejimlerin biran önce bu katliamcı yüzlerini, bu sömürücü, bu ezen amellerini ve pratiklerini bir kenara bırakıp insanların vicdanlarını sızlatmayacak bir pozisyon almalarını diliyoruz." ifadelerini kullandı.
 
"Kürt insanının vicdanı halen kanamaya devam ediyor "
Türkiye`de yıllar boyunca çatışmaların yaşandığını ve binlerce insanın yaşamını yitirdiğini vurgulayan Tekik, "Kürt halkı başta olmak üzere ülkedeki yaklaşık 80 milyon insan çatışmalardan dolayı çok büyük acılar çekti. Bir çözüm ve barış sürecine girilmişken Roboski`de bir katliamın gerçekleştirilmiş olması tabi ki aynı zamanda insanların barış umutlarına, kardeşlik umutlarına gerçekleştirilen bir katliam olarak da ele alınabilir. Roboski ile beraber, tüm Türkiye insanının da, özelde Kürt insanının vicdanı halen kanamaya devam ediyor. Biz her 28 Aralık`ta bunun yasını tutarken ve acısını yaşarken maalesef ülkede yılbaşı kutlamaları gibi vicdana sığmayan kutlama gerçekleştiriliyor." diyerek tepkisini dile getirdi.
Tekik, açıklamasında bu 28 Aralık`ta bütün Türkiye insanının Roboski`de katledilen 34 canın acısını içinde yaşayıp faillerin adalet önüne çıkarılmasını talep eden bir anma gerçekleştirmesini umduklarını ifade etti.
 
"Hükümet, Kürt halkının güvenini yeniden tesise tmelidir"  
Tekik, sözlerinin devamında şunları kaydeti: "Biz Kürtler olarak katliamlar nerede gerçekleştirilse gerçekleştirilsin buna karşı olduğumuzu ifade ediyoruz. 28 Aralık`ta da Roboski köylüleriyle beraber olacağız. Roboski`ye adalet istiyoruz. Askeri vesayeti bitirdiğini söyleyen Hükümetin, Roboski`de sınıfta kaldığını düşünüyorum. Roboski söz konusu olduğunda Başbakan hırçın bir politik üslubuna sahip oluyor. Hükümetin Roboski`de bir örtbas etme eylemi içinde olduğunu söyleyebiliriz. Her ne kadar Roboski`de bir zulmün yapıldığı söyleniliyorsa bile, halen bu emrin kimin verdiği ve o insanlarımızı katleden ekibin adalet önüne çıkarılmasıyla ilgili Hükümet aymaz bir tutum içerisindedir. Hükümete çağrımız, bazı konularda gösterdiği hassasiyeti Roboski konusunda da göstersin ve Roboski`nin faillerini bir an önce adalet önüne çıkarıp Kürt halkının güvenini yeniden tesis etmenin yollarını arasın." (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir