• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.574
  • ...
 El-Berdevil: `Gazze Ambargosu Siyasi Bir Kuşatma dır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın önde gelen liderlerinden Salah El-Berdevil, Gazze’ye uygulanan ambargonun öncelikle siyasi bir kuşatma olduğunu ve Filistin halkına boyun eğdirilmek istendiğini söyledi.
 
Kuşatmayla ilgili konuşan El-Berdevil, Gazze’ye uygulanan kuşatma işinde bazı Arap devletlerinin işgalci İsrail ile ortak hareket etmelerinden ötürü son derece üzüntü duyduklarını ifade etti.
 
El-Berdevil yaptığı açıklamada işin özüne değinerek şunları söyledi: “Kuşatma öncelikle siyasidir. Bunun sonucunda tam bir insanlık dramı yaşanıyor. Filistin halkının büyük bir kesimi bundan etkileniyor. Hastalar büyük acılar çekiyor, çünkü onları Gazze’de tedavi etmek mümkün değil. Dışarı çıkmak istiyorlar ama çıkacak bir kapı bulamıyorlar. Beyt Hanun gibi Kerem Ebu Salim ve Rafah da kapalı. Rafah açılınca da bin kişiden on kişiye izin veriliyor. Açılınca da, ‘internet kesildi’ gibi bahanelerle yine kapalı tutuluyor. Bütün bunlar Gazze’yi taviz vermeye zorlamak için yapılıyor.”
 
Kuşatmaya iştirak eden Arap ülkelerine seslenen El-Berdevil şu hatırlatmada bulundu: “Filistin direnişi Kudüs, Mescidi Aksa ve Filistin’i savunmak için işgale karşı savaştığında aslında ümmeti ve ümmetin izzetini korumak için savaşıyor. Bunun içine Mısır’ın izzeti ve ulusal güvenliği de giriyor. Biz burada Mısır’ın da içinde olduğu ümmete vekâlet ediyoruz. Üzülerek belirtelim ki bu konuda işgalci suçlanacağına direniş suçlanıyor. Bu, bütün değer ve ilkeleri alt üst etmedir. Bazı Arap ülkelerinin kuşatma konusunda işgalciyle ortak bir noktada buluşması bizi üzüyor. Bunun sadece işgalciye hizmet edeceğini hep söyledik. Bunun da sonu başarısızlıktır. Çünkü biz imkânlarımız daha az iken bile en ağır ve çetin savaşlara girdik. Bugün ise hazırlığımız daha fazla ve zafere daha yakınız. Ümmetin üstün geleceğine, düşman safında yer alan rejimlerin yok olacağına inancımız tamdır. Her türlü acıya rağmen bu konuda endişe duymuyoruz.”
 
Filistin Enformasyon Merkezi
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir