• DOLAR 32.594
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2495.612
  • ...
Bayraktar`ın İstifasının Gerekçesi Ortaya Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık operasyonu sonucu beklenen kabine değişikliğini dün gece yaptı. 10 bakan değişikliği yapılırken kabinede 9 yeni isim yer aldı. Yeni isimler bugün Resmi Gazete`de de yer aldı. Ancak Resmi Gazete`deki açıklamaya göre Erdoğan Bayraktar istifa etmemiş, görevden alınmış.

Dün ilk olarak Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler`in istifa haberleri geldi. Öğle saatlerinde ise NTV Televizyonu`na konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, gündeme bomba gibi düşen sözler söyledi ve Bakanlık ile milletvekilliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Ancak Resmi Gazete`de yer alan bugünkü atama kararnamesinde Bayraktar`ın görevden alındığı yazıyor. Başbakanlık tarafından Köşk`e sunulan dün tarihli ifadelerde ``İlgi yazılar ile atanarak Bakanlar Kurulunda görev alan; Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan BAYRAKTAR`ın Bakanlık görevinden alınmasını, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 109 uncu maddesi uyarınca yüksek tasviplerine saygıyla arz ederim`` sözleri yer alıyor

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir