• DOLAR 32.602
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2493.749
  • ...
HÜDA-PAR:`Belediyenin malına yetim malı gibi bakacağız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - HÜDA PAR`ın Mardin Büyükşehir ve İlçelerinin Belediye Başkan Adayları Tanıtma programına katılan Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu önemli açıklamalarda bulundu.
 
HÜDA PAR`ın adaylarının partizanlık yapmayacağının altını çizen Yapıcıoğlu, adaylarının dürüst siyaset ile halka hizmet edeceğini söyledi.
 
Son günlerde, Türkiye`nin gündeminde yolsuzluk operasyonları olduğunu belirten Yapıcıoğlu, "Her iki taraf da suçu birbirlerine atıp korkunç açıklamalarda bulunuyorlar. Özellikle bizim bölgemizde polisin ve yargının kendileri gibi düşünmeyenlere karşı sürekli derin operasyonlar içerisindedirler. Bu derin operasyonlarda, İslami hassasiyeti olan birçok kardeşlerimiz tutuklanıp hukuksuzca yargılandılar. Son zamanlardaki, yolsuzluk operasyonları her ne kadar şer gibi görünse de, biz bu olaylarda da bir hayır olduğunu ve kolluk güçlerinin halkın üzerinden baskılarını kaldırmalarını diliyoruz." dedi.
 
Cumhuriyet döneminde yapılan zulümlere de değinen Yapıcıoğlu, "Cumhuriyetin kuruluşundan beri İstiklal Mahkemeleri, kolluk kuvvetleri ve yargı bu millete hep zulüm etmiştir. `Ölen ölür, kalan sağlar bizimdir` demişlerdir. Yani `Fert için cemiyet feda edilsin` dediler. 2011 Aralık ayında Roboski`de 34 vatandaşımız geçimini temin etmek için, sınırda uçaklarla üzerlerine bomba yağdırılıp katledildiler. Olayla ilgili her hangi elle tutulur bir soruşturma yapılmayıp söz konusu olay sonuçsuz kalmıştır. Bu faillerin bulunması için Avrupa Birliği İnsan Hakları Mahkemesi(AİHM)`nin karar vermesi mi lazım? Çocuklarınıza operasyonlar yapıldı diye, Emniyet Müdürlerini görevden alıyorsanız Roboski`de katledilen kardeşlerimizin katillerini de ortaya çıkarın." ifadelerinde bulundu.
 
"Herkesin dinini ve dilini hür bir şekilde yaşama hakkı vardır."
Yapıcıoğlu konuşmasının devamında,"30 Haziran 2013`teki kongremizde de belirttiğimiz gibi, Hüda Par ile adalet güneşi doğmuştur. Yıllardır adaleti bekleyen halkımız, artık fazla beklemeyecektir. Bizim referansımız İslam`dır. Eğer sorunlarımızı İslami çerçevede çözersek, çözüme çabuk kavuşuruz. 100 yıldır yönümüzü batının kokuşmuş hayat tarzına çevirdiler. Özellikle Cumhuriyetin ilanıyla beraber Avrupa kanunları ithal edilip, o kanunlarla yönetildik.Bizim ülkemizdeki Müslümanlar, İsviçre Medeni kanununa göre evlenir, İtalyan ceza kanununa göre cezalandırılır, Alman mahkemeleri usülü yasasına göre yargılanır, Fransız idare hukukuna göre idare edilir ve İslam hukukuna göre defnedilirler. Nüfusunun yüzde 98`i Müslüman olan bir ülkede, Müslümanlar hep yasaklarla karşı karşıya kaldılar. Ülkenin üçte biri Kürt olmasına rağmen Kürtlerin dillerine ve geleneklerine yasaklar getirildi.Herkesin dinini ve dilini hür bir şekilde yaşama hakkı vardır." dedi.
 
Yapıcıoğlu konuşmasını, "Bizim adaylarımız sağlam olacak, milletin malını kendi malı gibi görecek. Belediyenin malına yetim malı gibi bakacak, yolsuzluk yapmayacak. Koltuğa geldiğinde, millete büyüklük taslamayacak, milletin hizmetkarı olacak.Bizim adayımız Allah`a inanacak ve Allah`a hesap verdiğini bilmiş olacak." diyerek tamamladı.
(Mehmet ASLAN - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir