• DOLAR 32.331
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2298.609
  • ...
SON DAKİKA
`Belediyeler partizanlık yeri değil, hizmet yerleridir `
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN-Mardin`in Kızıltepe ilçesi Buhara Düğün Salonunda, saat 18.30` da başlayan HÜDA PAR Mardin Büyükşehir ve 10 ilçenin Belediye Başkan adaylarının tanıtıldığı programa yoğun bir katılım olduğu görüldü.
 
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, salona gelişi sırasında salonda büyük coşkuyla karşılandı.
 
Genel Başkanın yanı sıra Genel Başkan Yardımcıları, GİK Üyeleri, STK başkan ve temsilcilerinin de katıldığı programda, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı adayı başta olmak üzere Artuklu, Kızıltepe , Nusaybin, Mazıdağı, Midyat, Dargeçit, Derik, Savur, Ömerli ve Yeşilli Belediye Başkan adayları da açıklandı.
 
Rehber TV programcılarından Mehmet Arasan`ın sunuculuğunu yaptığı program, Muharrem Turgut`un okuduğu Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
 
Belediye Başkan aday tanıtım programının açılış konuşmasını HÜDA PAR Mardin İl Başkanı Şehmus Akman yaptı.
Türkçe, Kürtçe ve Arapça dilleriyle katılımcıları selamlayan Akman, " Teşkilatımızı Mardin`de kurduğumuz 30 Ocak tarihinden itibaren halkımızı dolaşarak ciddi bir şekilde parti tanıtımımızı yaptık ve seçim çalışmalarımız ise devam etmektedir. Gittiğimiz, ziyaret ettiğimiz her yerde ve ilçe başkanlarımızla yaptığımız istişarelerde gördük ki, duyarlı Müslüman halkımız bu seçim sürecinde bizleri ve partimizi sahiplenmiştir. Müslüman halkımızın bize duymuş olduğu güven ve yüklediği sorumluluk nedeni ile çok daha fazla çalışmak zorundayız. İnanıyoruz ki halkımız bizi tanıdıkça sevecek. Sevdiğini mutlaka destekleyecek ve Allah`ın izniyle başa getirecektir. Bu nedenle halkımızın bizim hizmetimize ihtiyacı vardır" dedi.
 
HÜDA PAR`ın, belediyeleri partizanlık yeri değil, hizmet yerleri haline getireceğini belirten Akman " Düşüncesi ne olursa olsun hizmeti herkese ulaştıracağız. Yerel seçimlerde kazanacağımız belediyelerin halkın malı olduğu inancıyla, yetim malı gibi koruyacağımız. Bizler çıktığımız bu yolda halkımızın insani ve İslami değerlerine sahip çıkacak, rüşvetsiz, tarafsız, adil, dürüst belediyecilik ve gerçek hizmet anlayışıyla hareket edeceğiz" şeklinde konuştu.
 
Halkın büyük ilgi gösterdiği programda açıklanan adayların, halkın yakından tanıdığı isimlerden seçilmesi dikkat çekti. Bölgelerinde halka önemli hizmetlerde bulunan kişileri aday gösteren HÜDA PAR`ın aday profillerinde, bir çoğu islami davadan cezaevine girip, ilmi ve kültürel birikime sahip, bölgenin dinamiklerini iyi bilen, İslami ve insani faaliyetlerde bulunan STK`ların temsilcileri gibi özelliklerin bulunması, partinin adaylarını belirlerken titiz davrandığı dikkatlerden kaçmadı.
 
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve kurmaylarının katıldığı programda adayların isimlerinin açıklandığı sırada katılımcıların büyük heyecan yaşadığı görüldü.
 
Siyasete yeni bir tanım ve soluk getireceklerini ifade eden Genel Başkan Yapıcıoğlu, HÜDA PAR`ın ilkeli bir duruş ile siyaset yapacağına vurgu yaparak belediye başkan adaylarını açıkladı.
 
Adaylar açıklanıp tanıtıldıktan sonra Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mahmut Kılınç`ın yaptığı Kürtçe konuşma ile devam etti.
Program, seslendirilen ilahilerin ardından yapılan dua ve Belediye Başkan adayların sıra halinde Kur`an-ı Kerim`i öpüp altından geçmeleri merasimi ile sona erdi. Merasim sırasında duygulu anlar yaşanırken katılımcılar tarafından takdirle karşılandı.
İşte Mardin Büyükşehir ve ilçelerinin Belediye Başkan adayları:
 
MARDİN BÜYÜKŞEHİR: Mahmut Kılınç

YEŞİLLİ: Metin Tekin

SAVUR: Kemal Kaya

ÖMERLİ:Şehmus Demir

NUSAYBİN: Seyfettin Ağırman

MİDYAT: Selahaddin Yeniay

MAZIDAĞ - Abdulaziz Tuna

DERİK: Abdulvahap Koyuncu

DARGEÇİT: Adayıabdurrahman Seyhan

ARTUKLU: Av. Yahya Turan

KIZILTEPE - Şerif Budak 
       
(Mehmet Aslan-İLKHA)

 
 
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir