• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
Vanlı esnaftan VEDAŞ'a pankartlı protesto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 VAN- Sokak esnafı özellikle son aylarda sık sık yaşanan elektrik kesintilerine dikkat çekmek ve yaşadıkları mağduriyetleri yetkililere duyurmak amacıyla böyle bir yönteme başvurduklarını belirterek sorunları çözülünceye kadar pankartı kaldırmayacaklarını ifade ettiler.

 

Sokaktan vatandaşlar, Eski Başkale Durağı esnafına destek vererek, kendilerinin de elektrik kesintilerinden dolayı mağdur olduklarını ifade ettiler.

 

"22 yıldır Van'dayım ilk defa evime yükseltici aldım"
Karşıyaka Mahallesi'nde oturduğunu ve kendisinin de elektrik kesintilerinden dolayı mağdur olduğunu ifade eden Cahit Yıldız adlı vatandaş, sokak esnafının arkasında olduğunu belirterek, "Karşıyaka Mahallesinde oturuyorum. Bizin elektriklerimiz de bir saat var dört saat yok. Ben 22 yıldır Van'da oturuyorum. Bu yıl yükseltici almak zorunda kaldım, çünkü elektriklerimiz geldiğinde de çok düşük olduğundan iş görmüyor. Yetkililerden buna çözüm bulmalarını istiyoruz" dedi.

 

"Elektrikler ya kesiliyor ya da düşük oluyor"
Sokak esnafından Yüksel Altın da sürekli olarak elektriklerinin kesildiğini belirterek, "Özelikle akşam saat 5'ten sonra elektriklerimiz kesiliyor. Benim dükkanım kazan dairesinin üzerinde olduğu için sıkıntılıdır. Patlama riski de var. Elektrikler ya kesiliyor ya da düşük oluyor, sürekli elektriklerimiz kesiliyor" dedi

 

Sokak esnafı olarak yetkililere seslerini ulaştırmak maksadıyla pankart astıklarını belirten Altın, "Bu şekilde sesimizi duyurmaya çalıştık. Bir an önce bu sorunun giderilmesini istiyoruz." dedi.

 

"Karanlıktan faydalanan hırsızlar dükkanlarımıza giriyor"
Karanlıktan faydalanan hırsızların dükkanlarına girdiğini de ifade eden Mehmet Eşen adlı sokak esnafı ise tüm girişimlerine rağmen sokak lambalarının yapılmadığını öne sürerek, "Bizler tüm malzemeleri alacağımızı söylememize rağmen VEDAŞ' tan gelen olmadı. dükkanıma iki defa hırsız girdi. En azından her sokağın başında bir lamba yaksalar iyi olur" diye konuştu.

 

Bu arada bölgede özellikle kış aylarında yaşanan elektrik kesintileri halkı mağdur etmeye devam ederken, elektrik dağıtım şirketleri ise elektrik kesintilerinin artan kaçak kullanımdan kaynakladığını ifade ediyor. (Murat Dalgın-İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir