• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...

BURSA - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa'daki sektörlerin uluslararası rekabette yerini alabilmesi amacıyla başlattığı kümelenme çalışmalarına Raylı Sistemler Kümelenmesi ile devam ediyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız Raylı Sistemler Kümelenme Toplantısı'na katıldı. BTSO Toplantı Salonu'ndaki kümelenme toplantısı, farklı sektörlerden yoğun katılımla gerçekleşti.

Hilton Bursa Otel'de yapılan zirvede "Türkiye ekonomisi ve perakendeye yansımaları ile Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Taslağı" masaya yatırıldı.

"Fark yaratmak için küresel düşünmek şart"
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Altunyaldız, Bursa'da BTSO liderliğinde yaratılan sinerjinin Türkiye'ye örnek olması gerektiğini kaydederek, "Fark yaratmak için küresel düşünmek ve strateji üretmek gerekiyor. İşte siz de böyle bir grupsunuz." dedi.
Müsteşar Altunyaldız, perakende yasa tasarısıyla ilgili sona gelindiğini belirterek şu şekilde konuştu: "Perakende sektörü her hangi bir işletme açabilmek için pek çok kapıda dolaşmak durumunda kalıyordu. Yaptığımız bu çalışma ile bir anlamda tek durak, bir anlamda tek bir kapı ve bir anlamda pencere diyebileceğimiz tek bir başvuru ile perakende işletmenin açılışına imkan sağlamaya çalışıyoruz. Bunu 'perakende bilgi sistemi' ile oluşturmak ve tüm bakanlıklardan ilgili kuruluşlardan kurumlardan edinilecek izin, ruhsat her ne varsa tek bir başvuru ile bunların bilgi işlek sistemi ile entegre olmuş sistemler aracılığı ile teminini sağlamaya dönük çalışmayı kurmaya çalışıyoruz."

"Bursa sanayi altyapısıyla raylı sistem araçlarının üretilmesine elverişli"
BTSO Başkanı İbrahim Burkay da kümelenme çalışmalarının yeni dönemde başlatılan çalışmalardan olduğunu belirterek, "Bursa'nın sanayi altyapısı ve mühendislik gücü, raylı sistem araçlarının üretilmesine elverişli. Hızlı raylı sistem araçlarında da fark yaratacak üretim gücüne sahip Bursamız'ın başarıya ulaşacağına inanıyorum. Rekabet öncesi işbirliği konusunda Sayın Müsteşarımız yanımızda, TÜBİTAK yanımızda, sizler de yanımızdasınız. Hep birlikte başaracağız" şeklinde konuştu.
Toplantıda ayrıca TÜBİTAK Enerji Enstitüsü Başkanı Burhan Gültekin, TÜBİTAK'ın Araç Teknolojileri Grubu altyapısı ve çalışmaları hakkında bir sunum yaptı. (Veysi Siyah - İLKHA)