• DOLAR 32.564
  • EURO 35.017
  • ALTIN 2426.442
  • ...
HÜDA PAR Mardin Adaylarını Açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İLKHA/DOĞRUHABER

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR,) Mardin Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını açıklamak için düzenlenen programa Genel Başkanı Av. Zekeriya Yapıcıoğlu ve parti kurmayları katıldı. 

Halkın yoğun katılımıyla başlayan program, Kur`anı Kerim tilavetiyle başladı, daha sonra selamlama konuşmasını İl Başkanı Şehmus Akman yaptı, Akman "Bizler belediyelerin hizmet yeri olduğunu, partizanlık yeri olmadığını, hizmet alma noktasında oy veren vermeyen, seven sevmeyen ayrımının olamayacağına inanıyor, herkesi bu konuda eşit görüyoruz, biz ırk, dil, din fikir ve düşünce farkı gözetmeden herkese hizmet etmeye talibiz. Bunun için herkesi HÜDA PAR`a oy vermeye davet ediyoruz dedi. 



Program Hür Dava Partisinin kuruluşundan bu yana geçen bir yıllık çalışmaları, programa katılan partililere sinevizyon şeklinde gösterildi. 



Daha sonra kürsiye davet edilen HÜDA PAR Genel başkan Zekeriya yapıcıoğlu bir konuşma yaptı, yapıcıoğlu Hür Dava Partisinin 17 Aralık 2012`de kuruluşundan günümüze kadar hızlı şekilde teşkilatlanmamızı tamamladık ve 30 Mart 2014 yerel seçimlere kendi adaylarımızla gireceğimizi belirtmiştik diye konuştu. Yapıcıoğlu konuşmasının devamında, Belediye başkan adaylarını teker, teker tanıtarak açıkladı. 

Yapıcıoğlu, konuşmasına partililerden çalışmaları için, söz vermelerini isteyerek son verdi. 



Program Adayların toplu fotoğraf çekiminden sonra, İlahi sanatçıları Selami, Bilal ve Mahfuz`un Türkçe, Kürdçe ve Arapça seslendirdikleri birbirinde güzel ilahilerle devam etti. Program Mardin Büyükşher belediye başkan Adayı Mahmut Kılıç`ın Yaptığı kürtçe teşekkür konuşmasından sonra Adayların başlarına Kur`anı Kerimi koyarak hizmet yemini ettiler. Yeminden sonra program son buldu.

 

MARDİN-Mardin`in Kızıltepe ilçesi Buhara Düğün Salonunda, saat 18.30` da başlayan HÜDA PAR Mardin Büyükşehir ve 10 ilçenin Belediye Başkan adaylarının tanıtıldığı programa yoğun bir katılım olduğu görüldü.

 HÜDA-PAR basın bürosundan alınan bilgiye göre Mardin Büyükşehir ile 10 ilçenin Belediye Başkan adayları şu şekilde açıklandı:

Adayların İsim ve Soy isimleri şöyle. 

Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Mahmut Kılıç

Midyat İlçesi, Belediye Başkan adayı: Selahattin Yeniay

Yeşilli İlçesi, Belediye Başkan adayı: Metin Tekin. 



Savur İlçesi, Belediye Başkan adayı: Kemal Kaya 



Ömerli ilçesi, Belediye Başkan adayı: Şehmus Demir 



Nusaybin İlçesi, Belediye başkan adayı: Seyfettin Ağırman 



Mazıdağ İlçesi, Belediye başkan adayı: Aziz Tuna 



Derik İlçesi, Belediye Başkan Adayı: Abduvahap Koyuncu 



Dargeçit İlçesi, Belediye Başkan Adayı: Abdurrahman Seyhan 



Merkez Artuklu ilçesi, Belediye Başkan Adayı: Av.Yahya Turan



Kızıltepe İlçesi, Belediye Başkan Adayı: Şerif Budak

Mardin Büyükşehir: Mahmut Kılınç. 1970 yılında Kızıltepe de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kızıltepe`de, liseyi Mardin İmam Hatip Lisesinde okudu. Anadolu üniversitesi işletme fakültesi Sosyoloji bölümü öğrencisi olan Kılınç, Kızıltepenin çeşitli camilerinde 7 yıl resmi imamlık yaptı.1992 ve 1995 yılları arasında islami hizmetlerinden dolayı iki kez tutuklandı ve 1 yıl cezaevinde kaldı. 2001 yılında tekrar tutuklandı ve 2,5 yıl cezaevinde kaldı. 2009 yılında Gazze için yapılan bir etkinlikte bir konuşmasından dolayı 1 yıl ceza aldı. Kapatılan Mustazaf Der`in Kızıltepe başkan yardımcılığını yaptı. İmam Hatip Lisesi Derneği`nde başkan yardımcılığı görevini sürdüren Kılınç, Hüda Par Kızıltepe ilçe teşkilatı kurucu üyesi ve başkan yardımcılığı yaptı.Diyarbakır Çağrı Fm, Mardin Cemre Fm, Siirt Botan Fm, Van Serhad Fm`de radyo programcılığı ve Rehber Tv`de program yapmaktadır. Kelhaamed, İnzar, Doğruhaber ve Amedhaber gibi İslami dergi ve gazetelerde yazarlık yapan Kılınç, ayrıca Bangaheq, Kızıltepe Hür Haber ve Mardin Dost Haber adlı haber sitelerinde de yazarlık yapmaktadır.1990 yılından bu yana Kürt dili edebiyat ve grameri üzerinde araştırma yapan Kılınç, İslam tarihi araştırmacısıdır ve orta düzeyde Arapça bilmektedir.Emlak işleri ile uğraşan Kılınç, evli ve 4 çocuk babasıdır.

 YEŞİLLİ: Metin Tekin. 1979 yılında Mardin`in Yeşilli ilçesinde doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Yeşilli `de tamamladı. Peygamber sevdalıları Platformu üyesi Dost Der`in Yeşilli temsilciliğini yapan Tekin, Hür Dava Partisi`nin Mardin Merkez İlçe teşkilatının kurucu üyesidir.Mardin`in Büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla feshedilen Merkez ilçenin yerine kurulan Artuklu İlçesinde Artuklu İlçe teşkilatının kurucu üyesi ve İlçe teşkilat sekreterliği görevini yürüten Tekin, belediye başkan aday adaylığı için görevinden ayrıldı.Ticaretle uğraşan Tekin, evli ve 4 çocuk babasıdır.

 SAVUR: Kemal Kaya. 1976 yılında Mardin`in Savur ilçesinde doğdu. İlkokul mezunu olan Kaya çiftçilikle uğraşmaktadır.Peygamber Sevdalıları Platformun bileşeni Azim Der üyesi olan Kaya, evli ve 7 çocuk babasıdır.

 ÖMERLİ:Şehmus Demir. 1977 yılından Ömerli`de doğdu. İlköğrenimini Kızıltepe`de tamamlayan Demir, Mustazaflar Cemiyeti ve Rahmet Gıda Bankası yönetim kurulu üyesidir.Halen esnaflık yapan Demir, evli ve 5 çocuk babasıdır.

 NUSAYBİN: Seyfettin Ağırman. 1972 yılında Nusaybin`de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Nusaybin`de tamamladı. Eskişehir Üniversitesi Sosyal Bölümler Fakültesi birinci sınıfta devletin baskıları nedeniyle üniversite eöğrenimini bırakmak zorunda kaldı. 1999 yılında İslami düşüncesinden dolayı tutuklandı 7.5 yıl Mardin ve Diyarbakır ceza evlerinde kaldı. Bu süre zarfında Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim İlahiyat Fakültesini bitirdi. 2011 yılında Hizbullah tahliyesi bahanesiyle yapılan operasyonda tekrar göz altına alındı. Hüda Par Nusaybin ilçe teşkilatı kurucu üyesi ve başkan yardımcılığı yapan Ağırman, Düşünce Der kurucu üyesi ve başkan yardımcısıdır. Anadili Kürtçenin dışında Arapça bilen Ağırman evli ve 5 çocuk babasıdır.

 MİDYAT: Selahaddin Yeniay. 1962 yılında Midyatın Gelinkaya köyünde doğdu. İlk öğrenimi köyde, orta öğrenimini Adana`da, liseyi Midyatta tamamladı. Ege Üniversitesi Fen fakültesi biyoloji bölümü mezunu olan Yeniay, 13 yıl öğretmenlik yaptı. 2000 yılında islami düşüncesinden dolayı tutuklandı. 4 yıl cezaevinde kaldı. 2008 yılında tekrar gözaltına alındı ve yargılanması halen devam etmektedir.Umut Der Adana şubesi başkan yardımcılığını yapan Yeniay, Tessep platformunda görev aldı. Yeniay, evli ve 8 çocuk babasıdır.

 MAZIDAĞ - Abdulaziz Tuna. 1970 yılında Mazıdağ`da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Mazıdağ`ında tamamladı. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Bilimler bölümünden mezun oldu. 1992 yılında gözaltına alınan Tuna, yardım ve yataklıktan ceza aldı.2005 ve 2006 yıllarında Deniz Feneri Mazıdağı temsilciliği yapan Tuna, Mazıdağı Eğitim Der başkan yardımcılığını yaptı.Hür Dava Partisi Mazıdağı teşkilatının kurucu üyesi ve başkanı olan Tuna, Belediye başkan adaylığı için görevinden ayrıldı.

 DERİK: Abdulvahap Koyuncu. 1970 yılında Derik`te doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Derik`te tamamladı. Anadolu üniversitesi işletme fakültesi mezunu olan Koyuncu, 2001 yılında gözaltına alındı ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.Esnaflık yapan Koyuncu, evli ve 7 çocuk babasıdır.

 DARGEÇİT: Adayı Abdurrahman Seyhan. 1977 yılında Dargeçit`in Suçatı köyü uluçınar mezrasında doğdu. Daha 9 yaşında iken babası molla izzettin, pkk tarafından şehit edildi. Seyhan; ilköğrenimini Şırnak`ın Güçlükonak ilçesi Dağyeli (neviye) köyünde, orta ve lise öğrenimini Dargeçit`te tamamladı.İslami düşüncesinden dolayı cezaevinde yatan Seyhan, halen Dargeçit`te esnaflık yapmaktadır. Seyhan, evli ve 7 çocuk babasıdır.

 ARTUKLU: Av. Yahya Turan. 1978 yılında Dargeçit`te doğdu. İlk ve orta öğretimini Mardin`de tamamladı. Mardin imam hatip lisesini bitirdikten sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi coğrafya bölümünü iki yıl okudu. Selçuk Üniversitesi hukuk fakültesi mezunu olan Turan, halen serbest avukatlık yapmaktadır. Hukuk Fakültesini okurken Konya`nın Bozlar ilçesinde imamlık yapan Turan, şu an Açık Öğretim İlahiyat Fakültesi öğrencisidir. Dost Der kurucu üyesi olan Turan, halen Dost Der`in başkanlığını yapmaktadır. Uran, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 KIZILTEPE - Şerif Budak. 1954 yılında Kızıltepe`ye bağlı Ak ziyaret köyünde doğdu. İlkokulu Yoldere köyün`de, orta ve lise öğrenimini Kızıltepe`de tamamladı. 1978 yılında Mardin Eğitim Enstitüsünü bitirdi. 4 yıl 6 ay öğretmenlik yaptı daha sonra kendi isteğiyle öğretmenliği bıraktı.İslami düşüncesinden dolayı 2000 yılında tutuklandı 3 ay Mardin cezaevinde kaldı daha sonra 12 yıl 6 ay ceza aldı ve 20 ay mahkum kaldı.Kapatıla Mustazaf Der Kızıltepe şubesi yönetim kurulu yüesi olan Budak, evli ve beş çocuk babasıdır. (İLKHA)

 
 

HÜDA PAR Nusaybin Belediye başkan Adayı Seyfettin Ağırman

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir