• DOLAR 32.559
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2429.829
  • ...
"Ergenlik Dönemi Psikolojisi ve Anne-Baba Tutumları"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Esenler Belediyesi Aile Yaşam ve Danışma Merkezi'nde (ESAYDAM) "Ergenlik Dönemi Psikolojisi ve Anne-Baba Tutumları" konusunda seminer verildi. Uzman Psikolog Mehmet Dinç tarafından verilen seminere çok sayıda anne katıldı.

"Çocuklarımızın karnının açlığıyla ilgilendiğimiz kadar zihinlerinin ve ruhlarının da açlığıyla ilgilenmemiz lazım" diyerek söze başlayan Dinç, anne baba tutumunun çocuğun gelişiminde büyük etkisi olduğunu söyledi.

Ergenlik çağındakilerin çevresinden etkilendiğini vurgulayan Dinç, "Ergenin çevresindeki herkes yanlış hareket ediyorsa, ergen anormal davranmamak için yanlışa da ayak uydurabilir. Çocuklara ergenlik öncesi temel bilgileri vermek önemlidir. Ergenlik döneminde uykunun düzenli olması lazım…" diye konuştu.

"Uyku, fiziksel ve zihinsel gelişim için çok önemlidir" diyen Dinç, uykusuzluğun ergenlerde dikkat dağınıklığına ve öfkeli davranışlara neden olduğunu söyledi. Dinç ayrıca, çocuğun gelişiminde çok önemli payı olan melatonin hormonunun da uykuda salgılandığını kaydetti.
Annelere seslenen Dinnç, "Çocuklarınız arkadaşlarıyla nasıl görüşüyorsa, siz de onların anne babalarıyla öyle görüşmelisiniz. Anne babalarla ortak kararlar alırsak çocuğun gelişimine olumlu katkı sağlarız." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir