• DOLAR 32.546
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2425.897
  • ...
"Eğitime  61 milyon ödenek aktarıldı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Muş'ta 2013 yılında yapımına başlanılan ve il genelindeki derslik ihtiyacının ortadan kaldırılması amacı ile başlatılan çalışmalar kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine 61 milyon lira ödenek gönderildiği açıklandı.

Muş'ta devam eden eğitim yatırımları ile ilgili olarak açıklama yapan Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, derslik ihtiyacının giderilmesi amacı ile milletvekillerinin girişimleri neticesinde çok önemli bir ödenek aktarımının gerçekleştiğini söyledi. Yentür, başka illere 10 milyon civarında ödenek aktarılırken, Muş'a 60 milyonun üzerinde ödenek aktarılmasının yatırımlar açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

2013 yılı içerisinde il genelinde 870 dersliğin yapıldığını ve bu rakamın çevre illerde yapılan derslik sayısının üç katı olduğunu vurgulayan Yentür, şunları söyledi; "Aralık ayının son haftası itibari ile ilimize yapımı devam eden okulların tamamlanması için 61 milyon lira ödenek milletvekillerimizin girişimleri sonucu aktarılmıştır. Temel eğitim yatırımları için 17 milyon 108 bin lira, Hasköy İmam Hatip Lisesi'ne 5 milyon lira, Merkez İmam Hatip Lisesi'ne 1 milyon lira, Bulanık İmam Hatip Lisesi'ne2.5 milyon lira, Malazgirt Kız İmam Hatip Lisesi'ne 5 milyon lira ödenek aktarımı yapılmıştır. Bu ödenek ile yapımı devam eden okullarımız en kısa sürede tamamlanarak eğitim ve öğretime kazandırılacaktır'' dedi. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir