• DOLAR 32.554
  • EURO 34.906
  • ALTIN 2425.685
  • ...
HÜDA PAR Ağrı İl Teşkilatı saldırı ve hukuksuzları kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - HÜDA PAR Silopi İlçe Teşkilatı Muhasibi Salih Gök`ün evine el bombası atılması ve Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü üyelerine mahkemenin verdiği cezaya tepkiler gelmeye devam ediyor.

Konu ile ilgili basın açıklaması yapan HÜDA PAR Ağrı İl Teşkilatı, her iki olayı da kınadıklarını açıkladı. Açıklamayı HÜDA PAR Ağrı Belediye Başkan Adayı Burhan Aslan okudu.

Salih Gök`ün evine yönelik yapılan saldırının Hür Dava Partisi`nin seçimlerden geri durmasını isteyenlerin var olduğunu gösterdiğini ifade eden Aslan, açıklamasını şöyle sürdürdü, "Hür Dava Partisi olarak yoğun bir şekilde halkımıza hizmet aşkıyla yoğun faaliyet içerisindeyiz. Bu faaliyetler çerçevesinde bu ayın 19`unda Diyarbakır`da düzenlenen programla Şırnak ili, ilçe ve beldelerinin belediye başkan adayları açıklanmıştı. Hemen akabinde bu ayın 23`ünde Şırnak`ın Silopi ilçesinde HÜDA-PAR Muhasibi ve Kurucu üyesi Salih Gök`ün evine bomba atıldı. Bu olayı yapanlar, ismi gibi hür olan bu camiayı seçimlere girme kararından vazgeçireceklerini sanıyorlarsa, buradan onlara söylüyoruz, Allah`ın izni ile bu camiayı verdiği kararlardan hiçbir güç vazgeçiremez. Boşuna bu mazlum halkın huzurunu bozmayın, gelin sizde ne dünyada ne de ahirette size fayda vermeyecek, bu yoldan vazgeçin. Bomba atılan ev, bekar evi değil. Dindar bir Kürt ailesinin çoluk-çocuğuyla yaşadığı bir konut... Bu eylemi yaptıranları çoluk, çocuk ve kadınları öldürtmekten çekinmeyen, insanlığını yitirmiş vahşileri önce Allah`a (c.c) sonrada siz değerli halkımızın vicdanına havale ediyoruz." dedi.

Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü üyelerine verilen cezanın haksız ve hukuksuz olduğunu dile getiren Aslan, "Geçen yıl Dicle Üniversitesinde Kutlu Doğum Etkinliği düzenleyen Bilge Gençlik Kulübü`nün üyeleri PKK-BDP yandaşlarınca saldırıya uğramış ve 2 peygamber sevdalısı öğrenci ölümcül bıçak darbeleriyle yaralanmış, günlerce hastanelerin yoğun bakımlarında kalmışlardır. PKK-BDP yandaşlarının mevlit etkinliğini basıp etkinliği düzenleyen Bilge Gençlik Kulübü`nün üyelerini yaralamaları yetmezmiş gibi, birde haklarında savcılar tarafından dava açılmış. Birkaç gün önce legal hayır faaliyetleri yürüten bu kulübün üyelerinden 5 tanesine cezalar yağdırıldı.

Verilen bu ceza neyin cezasıdır? Kutlu Doğum Etkinliği yapmanın mı? Yoksa bu etkinliği yapmak için tüm yasal prosedürleri yerine getirmenin mi? Ya da saldırıya uğramanın mı? Ölümle yüz yüze gelmenin mi? Yoksa mustazaf olmanın mı? Biz bu kararı yargısız infaz olarak değerlendiriyoruz. Bu olaylar ve kararlar sistem ve PKK-BDP çevrelerini dindar halkımızın vicdanında mahkûm etmektedir." dedi.

(Ömer Adıgüzel - İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir