• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
3 Bakanın İstifasını Abdullah Gül mü İstedi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Son operasyonlar  kapsamında oğulları tutuklanan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile İçişleri Bakanı Muammer Güler, bu sabah bakanlık görevlerinden istifa etti. Saat 13.15 sıralarında ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hem bakanlıktan hem de milletvekilliğinden istifa ettiğini duyurdu.
 
Bakanların istifasında Abdullah Gül`ün restinin etkili olduğu kulislerde dolaşıyor.
 
Peki 17 Aralık`ta başlayan süreçten istifa sürecine nasıl gelindi.
 
GÜL: BAŞBAKAN GEREKLİ AÇIKLAMAYI YAPACAK
 
İlk sinyali Cumhurbaşkanı Abdullah Gül verdi. Gül, son günlerde gündemi meşgul eden yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili olarak `Bir yolsuzluk varsa üzeri kapanmaz` dedi. Abdullah Gül, yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek kendi düşüncelerini aktardığını ve Erdoğan`ın Pakistan dönüşü gerekli açıklamayı yapacağını da sözlerine ekledi.
 
ERDOĞAN`IN EVİNDE GECE ZİRVESİ
 
Başbakan Erdoğan, Pakistan dönüşü Esenboğa Havalimanı`nda vatandaşlara ve partililere hitap ettikten sonra Keçiören`deki evine geçti. Başbakan, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış`ın da aralarında bulunduğu bakanlarla evinde bir toplantı gerçekleştirdi. Yaklaşık 2 buçuk saat süren toplantının ardından herhangi bir açıklama yapılmadı.
 
ANKARA GÜNE İSTİFALARLA UYANDI
 
Ankara ertesi sabaha istifa haberleriyle uyandı. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile İçişleri Bakanı Muammer Güler, bu sabah bakanlık görevlerinden istifa etti. Saat 13.15 sıralarında ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hem vekillikten hem de bakanlıktan istifasını açıkladı.
 
İSTİFA VE DEKLARASYON METNİ
 
Erdoğan Bayraktar`ın istifasında dikkat çeken önemli bir detay vardı. Bayraktar "Bize bugün iki metin gönderildi. Bir tanesi istifa metni bir tanesi de deklarasyon metni. Yani ben tabii ki partimi rahatlatmak isterim. Ama böyle bir durumda bu işin yanlış olduğunu ifade ediyorum ve hayırlı olsun diyorum." diyerek önlerine bir istifa metni koyulduğunu da açıkladı.
 
KÖŞK İSTİFALARDA ISRAR ETTİ
 
Erdoğan`ın Pakistan dönüşünden sonra yaşanan bu gelişmelerde Abdullah Gül`ün ısrarlarının etkili olduğu kulislerde dolaşıyor. Gül`ün kabine revizyonundan önce suçlanan bakanların istifa etmesini istediği gelen bilgiler arasında. Özellikle Bakanların Ankara`da Başbakan Erdoğan`ı karşılamaya geldiklerinde verdikleri fotoğraflar ve Erdoğan Bayraktar`ın ertesi sabah canlı yayında yaptığı açıklamalar bu iddiaları güçlendiriyor.
 
ERDOĞAN: ÇÜRÜKLERİ TEMİZLEDİK
 
Bayraktar`ın istifasının yankıları sürerken Başbakan Erdoğan Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısın`da konuştu. Bakanların istifası sonrası ilk kez konuşan Başbakan Erdoğan, istifalara değinmedi ancak üstü kapalı "Biz aramızdaki çürükleri temizleriz." dedi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir