• DOLAR 32.565
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2409.983
  • ...
DEDAŞ köylünün borçlarını taksitlendirecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Elektrik Dağıtım A.Ş.(DEDAŞ) illerde yaptığı kampanyaların ardından şimdi de köylerdeki elektrik mağdurları için bir kampanya başlattı.

Bu kampanya ile köylülerin, içme suyu kullanımından doğan birikmiş eski elektrik borçlarını 12 aya varan taksitle ödeyebileceklerini ifade yetkililer, köylülerin bu yolla birikmiş faizden kurtulacaklarını belirttiler.


Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerine bağlı 4 bin 162 köyün büyük bir bölümünde yaşanan sıkıntıyı gidermek için harekete geçen DEDAŞ'ın, yıllardır ödenmediği için biriken ve üzerine faiz borcu binen köylerin içme suyu kullanımından kaynaklı elektrik borcunu hayata geçirilen son kampanya ile yeniden yapılandıracağı belirtildi. Borçlardan ötürü oluşan faizin ise affedileceği ve köylüden istenmeyeceği belirtildi.

Bu kapsamda 'Fırsat Köyümüze Geldi' kampanyası için bastırılan afişlerin, bölgedeki tüm köylere tek tek dağıtıldı ifade edildi.


Kampanya ile ilgili bilgi veren yetkililer, "Söz konusu kampanyadan yararlanmak isteyen köylerde muhtar, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye başvurarak, içme suyu kullanımından ötürü birikmiş elektrik borçlarının faizini ödemek istemediklerini, ayrıca borcu taksitle ödemek istediklerini bildirecek. Bunun üzerine Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. ile köylüler arasında bir protokol imzalanacak. Protokolü köylüler adına muhtar ve azaların imzalaması yeterli olacak. Böylece kampanyadan yararlanan köylerin faiz borcu silinecek, ana borçlar ise yeniden yapılandırılarak 12 aya varan taksit seçeneği ile ödenebilecek. Ancak. Yapılandırma sırasında ilk taksitin peşin ödenmesi gerekiyor." şeklinde belirtildi.

'Fırsat Köyümüze Geldi' kampanyası 31 Ocak tarihinde sona erecek

Dicle Elektrik yetkilileri, söz konusu kampanyanın, köylüler için eski borçlara ait faiz borcundan kurtularak yeni bir sayfa açma anlamına geldiğini belirterek, "Kampanyanın birikmiş içme suyuna ait elektrik borcu bulunan köyler için güzel bir fırsat olacağına inanıyoruz. Bu nedenle de kampanyayı çok önemsiyoruz" diye görüşlerini dile getirdiler. (Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir