• DOLAR 32.455
  • EURO 34.476
  • ALTIN 2489.017
  • ...
Diyarbakır`daki 37 STK`dan `Rüşvet ve yolsuzluk` açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Memur Sen Diyarbakır İl Başkanlığı öncülüğünde Adliye Binası önünde bira araya gelen 37 STK temsilcisi, 17 Aralık`ta başlayan "Rüşvet ve yolsuzluk" soruşturmasıyla ilgili basın açıklaması yaptılar.

Basın açıklamasını okuyan Memur Sen Diyarbakır İl Başkanı Yunus Memiş, Diyarbakır STK`ları olarak, 17 Aralık günü yapılan yolsuzluk baskınları üzerinden Türkiye`de bir kaos ortamı oluşturulmak istendiğini açıkça gördüklerini söyledi.

Memiş, "Bizler sivil toplum kuruluşları olarak küresel operasyon ve yolsuzlukla mücadelenin kararlılıkla devam etmesi, ülkemizin yakalamış olduğu huzur ortamının ve ekonomik istikrarın bozulmasına yönelik küresel bir oyunun oynandığı kanaatine varılmıştır. Birlik ve beraberliğimize yönelik her türlü iç ve dış girişimin bertaraf edilmesi için milletçe kenetlenmenin şart olduğu bir zaman diliminde yaşıyoruz." diye konuştu.

Kirli oyunların oynandığına dikkat çeken Memiş, "Ne yapılanlara ne de yapılanların içerideki ve dışarıdaki uzantılarının kimliklerine şaşırmamak gerekir. Dün Alevi-Sünni, Türk-Kürt, Laik-Dindar üzerinden başaramadıklarını yeni ayrışmalar, yeni kamplaşmalar üzerinden deneyebileceklerini de unutmamak gerekir. Şu anda ülke gündeminde halkı beş günde 40 milyar dolar zarara uğratan iç ve dış mihrakların tertiplediği kirli oyunlar ile paralel devlet anlayışıyla buna çanak tutanlar millet ve devlet kavramına zarar vermektedirler." dedi.
 
Memiş konuşmasını şöyle sürdürdü, "Bizler sivil toplum kuruluşların temsilciler olarak; Türkiye halkının menfaatlerini hiçe sayan mihraklar hükümet ve başbakan üzerinden oluşturulmak istenen kaos ve fitne ortamının toplumumuzun selameti ve kardeşliğimizin tesis için büyük bir tehlike olarak görüyoruz. Tıpkı gezi olaylarında masumane bir şekilde ağaç kesimini protesto amaçlı ortaya konan bir hareketin daha sonra fitne ve şer odakları ile iç ve dış mihrakların desteği ile adeta halkın milli iradesine isyana dönüşmesinde olduğu gibi son günlerde yaşananlar konusunda da aynı endişeyi taşıyoruz."
 
(Ömer Yasin Ergin/M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir