• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Babalara sertifikaları verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Petrol Ofisi İlkokulunda gerçekleşen "Baba Destek Programı"nın ikincisi sona erdi. Eğitim programına katılan babalara sertifikaları okulda düzenlenen törenle verildi.
Beşevler Mahallesi`nde bulunan Petrol Ofisi İlkokulunda gerçekleşen sertifika törenine okul müdürü Hayri Nurullah Yıldırım, öğretmenler ve "Baba Destek Programı" eğitimine katılan veliler katıldı.

Sertifika töreninin ardından AÇEV merkez temsilcisi ve okul müdürü Hayri Nurullah Yıldırım ve okul müdür yardımcısı Ümit Dursun Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa`yı makamında ziyaret ettiler. Ziyarette okul müdür yardımcısı Ümit Dursun BADEP hakkında Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa `ya bilgi verdi.

Akboğa `da ziyaret sırasında "Baba Destek Programı" ile ilgili olarak, babanın rolünün çocuğun hayatında önemli bir yer tutttuğunu belirterek, "Geleneksel baba kişiliğini bırakıp çocukların gelişiminde daha etkin ve olumlu bir rol oynamak için Baba Destek Programına katılan velilerimizi kutluyorum. Velilerimiz bilimsel temelli bir eğitim alarak çocuğun gelişimi ve eğitimine önemli bir katkı sağlayacak. Bilimsel temelli bir eğitim ile aile içi sağlıklı iletişimin geliştirilmesi demokratik yöntemleri uygulayarak mutlu bir aile yapısının ve toplumun oluşumunda önemli bir katkısı olacak. Babanın çocuğuyla arkadaş olması çocuğun çocukluk ve gençlik döneminde karşılaşacağı sayısız tehlikelerden de korunmasına katkıda bulunacak. Okullarımızda öğrenci velilerimize yaşamlarında olumlu katkı sağlayacak çalışmalar gerçekleşmesi bizi sevindiriyor." diye konuştu.

Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) arasında imzalanan işbirliği protokolü doğrultulusunda uygulanan "Baba Destek Programı"nın (BADEP) 8 hafta sürdüğü ifade edildi. "Baba Destek Programı"nın özellikle 3-11 yaş arası çocukları olan ve okuma yazma bilen babaları hedeflediği ifade edildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir