• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Furkan Doğan için tazminat talebi reddedildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mavi Marmara gemisine yönelik saldırıda hayatını kaybeden Furkan Doğan adına açılan 4 milyon liralık manevi tazminat davasının ilk duruşmasında hakim, davanın reddine karar verdi.
 
İsrail askerlerinin Mavi Marmara gemisine düzenlediği baskında şehit olan Furkan Doğan`ın ilk duruşması bugün Kayseri Adliyesi`nde görüldü. Duruşmaya Furkan Doğan`ın babası Ahmet Doğan`ın yanı sıra, Mavi Marmara gemisi avukatları ile Türkiye`nin dört bir tarafından çok sayıda avukat gözlemci olarak katıldı. Çok kısa süren duruşmada hakim, davanın reddine karar verdi.

Konuyla ilgili Mavi Marmara avukatları tarafından yapılan açıklamada, davanın Kayseri 3. Asliye Hukuk Mahkemesindeki bugünkü duruşmasında Hâkim Mehmet Mutlu Bartan’ın Usul hukukuna ilişkin işlemlerin tamamlanmamış olmasına rağmen, Evrensel hukuk Kuralları, Yerleşik Yargıtay Kararlarına aykırı olarak, İsrail’in yargılanamayacağından bahisle davanın reddine karar verdiği belirtildi.

Kararın bir hukuki garabet olduğu ifade edilen açıklamada, “Mahkemenin tebligat ve tercüme işlemleri gibi usuli eksiklikleri dahi gidermeden alelacele bu kararı vermesi düşündürücüdür” denildi.
 
Başta Uluslararası Ceza Mahkemesi olmak üzere, İngiltere, İspanya, Güney Afrika gibi birçok yabancı ülkede ve Türkiye’nin dört bir tarafında açılan davaların yürüdüğü hatırlatılan açıklamada, “hatta Kayseri ilimizde açılmış bulunan diğer 16 davada yargılamalar devam etmektedir. Bugün, ülkede yaşanan son gerginlik sonrasında yapılan ilk duruşmada, böyle bir karar çıkmış olmasını tesadüf sayamıyoruz” ifadelerine yer verildi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir