• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hintli Müslüman Çocuklar Kamplarda Donuyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hindistan`ın Uttar Pradesh eyaletinin Muzaffarnagar ve Şamli şehirlerinde Müslümanlara yönelik şiddet olaylarının ardından evlerini terkeden binlerce insan sığındıkları kamplarda hayatta kalma mücadelesi veriyor. Saldırılardan kurtulan yüzlercesi ile birlikte Loi köyünde bir kampda yaşayan, 25 yaşındaki Ruhşana, sert kış koşullarına dayanamayan dört yaşındaki oğlunu kaybetti.

El Cezire`ye konuşan ve ne battaniye ne kışlık giysileri olduğunu anlatan acılı anne, "çocuğum kurtarmak için hiçbir şey yapamadık. Şimdi geceleri soğuktan ağlamaya başlayan diğer iki çocuğum için endişe duyuyorum" dedi.

Son birkaç hafta içinde bu kampta yaşayan 30 çocuk sert soğuğa dayanamayarak öldü.

Ülkenin başkenti Yeni Delhi`ye sadece 100 km uzaklıkta bulunan kamplarda yiyecek, su ve elektrik gibi temel ihtiyaçlar sağlanmıyor.

Çocukların çoğu yetim ve evsiz kalmış, yırtık pırtık giysiler içinde yalınayak etrafta dolaşırken görülüyor.

Ağustos ayındaki olaylarda çoğunluğu müslüman 60 kişi öldü, 50 binden fazla insan evlerini terketmek zorunda kaldı. Güvenlikleri olmayan müslümanlar evlerine dönmeyi reddetti.

Sıfırın altında seyreden soğuklarda ıslak çadırlarda yaşayanlar için hiç bir tıbbi hizmet yok. Hükümet tazminat sözü vermiş olmasına rağmen birçok aile henüz tek bir kuruş almadı.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir