• DOLAR 32.602
  • EURO 34.777
  • ALTIN 2496.495
  • ...
Suçlamasız Gözaltına Alındım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
17 Aralık operasyonunda gözaltına alınan, emniyette 2 gün tutulduktan sonra serbest bırakılan Faruk Altunbay operasyonun ses getirmesi, kalabalık görünmesi için kendisini fasulyeden şüpheli yaptıklarını iddia etti.

Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre Okmeydanı Perpa`da yangın güvenliği işi yapan Altunbay, 17 Aralık akşamı İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Şube`den aranarak emniyete çağrıldığını belirterek, şunları anlattı:

"Hakkınızda suçlamalar var. Gelip bilgi verin dediler. Hemen gittim. Hiçbir şey söylemeden çete, örgüt kurmuşsunuz diyerek beni hiç tanımadığım insanların içinde bulunduğu nezarethaneye attılar. 2 gün nezarethanede kaldım. Örgüt diye nezarete atılan 15-16 kişiden hiçbirini tanımıyordum. Örgüt lideri dedikleri Reza Zarrab`ı emniyette, tuvalet sırası beklerken ilk defa gördüm. Beni sorguya alan polis sorguya, `Korkma seni serbest bırakacağız` diye başladı. 1,5 yıl önce tanıdığım bir arkadaşım ile bir telefon konuşmasında `Emaneti teslim aldım` sözüm tapelere yansımış. Bunu sordular, hatırlamadım. İşin ilginç tarafı `benim emaneti teslim aldım` dediğim arkadaşımın bu operasyonla hiçbir ilişkisi yok, gözaltına da alınmadı."

"DAVA AÇACAĞIM"

Kamuoyunda ses getirmesi, kalabalık görünmesi için sokaktan insanların da gözaltına alındığını savunan Altunbay, "Böbrek tedavisi görüyordum. İki gün boyunca beni taşların üzerinde yatırdılar. Ağrılarım arttı. Bazı müşterim de iş anlaşmalarını iptal etti. Beni fasulyeden şüpheli yapanlardan bu işin hesabını hukuk önünde soracağım. Beni suçsuz yere gözaltına alanlar hakkında şikâyetçi olacağım" diye konuştu.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir