• DOLAR 32.376
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.865
  • ...
`HÜDA PAR`a Yapılan Saldırılar Niye Aydınlatılmıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- Hür Dava Partisi Silopi İlçe Teşkilatı Kurucu Üyelerinden Salih Gök`ün evine yapılan bombalı saldırıyla ilgili yazılı açıklama yapan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, Bu ve buna benzer saldırıları menfur saldırı olarak nitelendirerek, saldırıları yapanları şiddetle kınadıklarını söyledi.

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Tasalı yaptığı basın açıklamasında, tek tesellilerinin bu saldırıda can kaybının yaşanmaması olduğunu belirterek, daha önce de benzer birçok saldırının parti binalarına, üyelerine ve mütedeyyin insanların evlerine yapıldığını hatırlattı.

Bu saldırıların hiçbirinin failleri yakalanmadığına dikkat çeken Tasalı daha sonra açıklamasının devamında, "Dün yapılan bu saldırıların failleri yakalanmış olsaydı, belki bugün bu saldırılar yapılmayacaktı. Failleri yakalanmayan her bir saldırı, saldırganları daha bir cesaretlendirmekte ve yeni saldırılara davetiye çıkarmaktadır Saldırıları yapanlar ne kadar suçluysa bu saldırganları yakalamayan kolluk ve güvenlik kuvvetleri de bir o kadar suçludur." Dedi.

Tasalı daha sonra, "Bingöl`den saldırganlara ve saldırıların faillerini yakalamayıp seyredenlere şunu hatırlatmak isteriz. Bu tutumunuz halkımızın vicdanında mahkûm edilecektir. Tarih ve halkımız sizleri asla affetmeyecektir. Zira bu saldırılarla HÜDA-PAR`ın hızla yükselen çıtasını engellemek ve Müslüman bölge halkıyla bütünleşip onların teveccühlerini kırmak için yapıyorsanız, şimdiye kadar yanıldığınız gibi bundan sonrada yanılacak, bölge halkına zarar vererek, onların nefretini ve öfkesini kazanmaktan başka bir netice elde etmeyeceksiniz. Bunlar beyhude çabalardır. Yine bu saldırıları yapanlar, sözde Kürt halkının gasb edilmiş haklarını elde etmek için yaptıklarını söylüyorlar. Bizde kendilerine şunu hatırlatmak isteriz, Müslüman Kürt halkının tarihinde, töresinde ve geleneğinde böylesi alçaklıklara yer yoktur." İfadelerine yer verdi.

"Hüda Para ve üyelerine yapılan saldırıların failleri Neden Bulunmuyor? Yakalanmıyor?" sorularını soran Tasalı, "Partimize yönelik gerçekleşen bunca saldırıların faillerinin yakalanamaması bizce şüphe ile bakılması gereken bir konudur. İlgili birimlerin, bu olayı bir an önce aydınlatması, faillerin yakalanarak mahkemede hesap vermesi ve vicdanları rahatlatması gerekir. Aksi halde töhmet altında kalacaktırlar." Şeklinde açıklamada bulundu.
Saldırıların, halkın kendilerine olan teveccühünü kırmayacağı sözlerine ekleyen Tasalı, saldırıların partilerinin hızlı yükselişini engelleyememeğinin altını çizerek açıklamasına son verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir