• DOLAR 32.559
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2435.049
  • ...
Muş Devlet Hastanesi üçüncü basamak yolunda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - 2014 yılında yapılması planlanan hizmetlerle ilgili açıklamalarda bulunan Muş Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Özgür Ömer Yıldız, hedeflenen hizmetlerin üçüncü basamak sağlık kuruluşlarında verildiğini söyledi.

Başhekim Yıldız; "Hizmetlerimizin başında kalp damar cerrahisi merkezimiz var. Bununla ilgili tüm çalışmalar tamamlandı. Tıbbi cihaz ve malzemeler alındı. Bakanlık onayı ile Ankara Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi'nden ekip bekleniyor. 2014 Şubat ayında hizmete başlamayı hedefliyoruz." dedi.

Planlanan hizmetler arasında Yanık Ünitesi'nin de olduğunu belirten Yıldız; "2014 yılı içinde ilimizin ciddi eksikliği olan yanık vakalarına müdahale edilebilecek, takip ve tedavi olanakları olan tam donanımlı 5 yataklı yanık ünitesinin 2014 Mayıs ayında kurulması planlanmaktadır. Bunun yanı sıra kronik ve uzun süren yara ve iltihabi durumlardan muzdarip olan hastalarımızın yatırılarak profesyonel olarak özel ürünler ve tıbbi tedavilerle hizmet alabilecekleri 5 yataklı yara bakım merkezimizin 2014 Nisan ayında kurulması planlanmaktadır." diye konuştu.

Gelişme problemi olan çocuklara ve ailelere profesyonel destek vermek amacıyla 2014 Ocak ayında çocuk gelişim polikliniği açmayı planladıklarını vurgulayan Yıldız, bunun yanı sıra psiko-sosyal destek ve risk Analiz birimi oluşturacaklarını da belirtti. Yaşlı, engelli ve desteğe muhtaç vatandaşlar için danışma ve yönlendirme elemanı alımı yapacaklarını da dile getiren Yıldız, "Yaşlı, engelli ve desteğe muhtaç tüm vatandaşlarımızın sağlık hizmetine ulaşmalarını kolaylaştırmak için destek personeli alımı planlanmaktadır. Çalışmalar tamamlanmış olup 2014 yılı Mart ayı itibariyle hizmetin aktif sunulacağı düşünülmektedir." dedi.

Hedeflenen hizmetlerin içerisinde kanser hastaları için iki önemli merkez kuracaklarını ifade eden Yıldız; "Palyatif bakım merkezi kurmayı hedefliyoruz. Son evre kanser hastaları ve kronik rahatsızlığı nedeniyle bakıma muhtaç hastalar için tüm çalışmaları tamamlanmış olan merkez 2014 Ocak ayı sonunda hizmet vermeye başlayacaktır. Bu merkezde kanser hastalığının son evresinde bulunan ve bakıma muhtaç kanser hastalarımıza hizmet vereceğiz. Ayrıca Kemoterapi merkezini de kurup kanser hastalarını bir ilaç almak için üniversite hastanelerine göndermiyoruz. Bu hastalarımız 1-1,5 Saatlik ilaç alabilmek için üniversite hastanelerine gitmek zorunda kalıyor. Bir de ilacın etkisi halen devam ederken yolculuk yapmak zorunda kalıyor. Ben kendi branşımla ilgili olanlara kemoterapi yapıyorum. Ama hastanemizde tüm kanser hastalarının faydalanabileceği bir kemoterapi merkezi kuracağız. Kanser hastaları için planlanan kemoterapi tedavilerini ilimizde alabilmeleri için 2 kemoterapi kabini ve 4 yataklı merkezimizi 2014 Haziran ayı itibari ile açmayı planlıyoruz" dedi

Göz hastaları için de merkez kuracaklarını dile getiren Yıldız; "Oldukça fazla sayıda hastası olan göz hastalıkları branşında, göz anjiyosu dahil birçok cihaz alınarak her türlü tedavilerin yapılacağı göz hastalıkları merkezi oluşturulacaktır. 2014 Temmuz ayı itibariyle aktif hizmet sunumuna başlanacağı düşünülmektedir." şeklinde konuştu. (M. Şirin Çağlayan -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir