• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.481
  • ...
Bitlisliler kar tedbirlerini sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışının ardından halk, kar küreme araçlarını marangozda yaptırarak tedbir almaya başladı. Özellikle evleri çatılı olmayan vatandaşlar bu tedbiri almaya başladı.

 

Metrelerce karın yağdığı Bitlis'te halk, mağdur olmamak için önceden tedbir almaya çalışıyor. İlk kar yağışıyla bu mağduriyeti yaşayanlar, bir daha mağdur olmamak için önlem almaya çalışıyor. Halk arasında "Mecerfe" diye bilenen ve damların temizlenmesi için tahtadan yapılan geniş kar küreme aracını yapmak için marangozlara sipariş veriliyor.

 

Tanesini 30 liraya yaptıklarını belirten marangozculardan İsmail Öztaş, kar yağışının başlamasıyla halktan sipariş aldıklarını belirterek şunları söyledi: "Bitlis kar yağışının en çok olduğu illerin başında geliyor.

 

Metrelerce kar yağışının gerçekleştiği ilimizde evleri çatı olmayan vatandaşlar bu kar temizleme mücadelesini kendi imkânlarıyla yapıyor. Bunu normal bir kürek ile yapması imkânsızdır. Dolayısıyla vatandaşlarımız tahtadan yapılan ve halk arasında mecerfe diye bilinen kar küreme aracını tercih ediyor.

 

Halkın talebi artınca bizim de işlerimizde artış yaşanıyor. Özellikle ilk kar yağışıyla birlikte birçok sipariş alarak yaptık. Bunun tanesini 30 liraya yapıyoruz. Bazen bu istekleri karşılamak için akşam geç vakitlere kadar çalışıyoruz.

 

Bunu bir meslek haline getirerek ekmeğimizi kazanmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir