• DOLAR 32.527
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.374
  • ...

MERSİN- Tarsus Süt Üretici Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Karabulut, artan yem fiyatlarından dolayı bir kilo süt ile bir kilo yem alınamadığını belirtti.

Karabulut, "2013 yılı Aralık ayının sonuna geldiğimiz şu günlerde mağdur olan süt üreticisi yeni yıla umutla girmeyi düşünürken yem fiyatlarının 2 TL birden artması sonucunda büyük bir umutsuzluğa kapılmıştır." dedi.

Artan yem fiyatlarının süt fiyatlarındaki düşüşlerin hayvancılık sektörün kan kaybetmesine neden olduğunu belirten Karabulut, " Bölgemiz de hayvancılık sektörü bir kriz içine girmektedir. Günden güne artan yem fiyatlarının aşırı yükselmesi, süt fiyatlarındaki düşüşler sektörün kan kaybetmesine neden olmaktadır. Acil olarak yem fiyatlarındaki artışlara dur dememiz gerekmektedir. Bir litre süt ile bir kilo yemin bile alınamadığı bir döneme girmiş bulunmaktayız. Süt fiyatları bu kadar düşerken bir yandan da yem fiyatlarının yükselmesi üreticiyi dişi hayvanını bile kestirme boyutuna getirmiştir. Yem fiyatlarına uygulanan KDV'nin bir müddet de olsa iptal edilmesi, süt taban fiyatlarının yükselmesi, üreticinin almış olduğu destek miktarının artması gibi acil önlemler alınarak üreticinin sektöre tekrardan kazandırılmalıdır. Üreticilerimizin ve hayvancılık sektörünün dışa bağımlılığını önlemek için acil tedbirler alınması gerekmektedir." şeklinde konuştu. (A. Hakim Kurt-İLKHA)