• DOLAR 32.312
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2308.616
  • ...
SP: "Yargıya müdahale vicdanları zedeler"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Son birkaç gündür gündeme gelen yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama baskınlarıyla ilgili açıklama yapan Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, yargının baskı altında kalmadan karar vermesi için gerekli ortamın oluşturulması gerektiğini söyledi.

 

Sürecin objektif bir şekilde yürümesi için hükümetin gayretinin önemli olduğunu söyleyen Bozan, Siyasi müdahale sonrası çıkacak olası bir aklama kararının toplumun vicdanını yaralayacağını dile getirdi.

 

Bazı basın yayın organlarında baskınların arkasında uluslararası güçler olduğu, amaçlarının AK Parti iktidarına diz çöktürmek olduğu şeklinde iddiaların yer aldığını hatırlatan Bozan, "Bu iddialar dikkate alınmalı, doğruluğu araştırılmalı ve eğer doğruluk payı var ise uluslararası güçlerin Türk yargı sistemi üzerinde ne şekilde etki sahibi olabildiği açığa çıkartılmalıdır. İddialar doğruysa ülkemizin bağımsızlığından nasıl bahsedebiliriz. Egemen bir devletin hukuk sisteminin dış güçler tarafından kullanılarak devletin yönetiminin alaşağı edilmesi amacı ile kullanılması iddiası facia derecesinde bir tehlikenin varlığını gösterir." dedi.

 

Suçsuz insanların yakın zamanda aklanmalarını temenni ettiklerini söyleyen Bozan, iktidara ve yetkili makamlara seslenerek,

- Yargı karar verene kadar masumiyet karinesi esastır. Ancak soruşturmanın selameti açısından ismi geçen bakan ve bürokratlar istifa etmeli, görevden el çektirilmelidir.

- Olayın uluslararası boyutu varsa açığa çıkartılmalı, devlet içerisinde hiçbir suretle ayrı bir yapılanma olmaması için gerekli reformlar yapılmalıdır. Bu tür yapılanmalar var ise sorumlular açığa çıkartılarak gerekli işlemler yapılmalıdır.
- AKP hiçbir şekilde yargıya baskı yapmamalı, 10 yıldır başında olduğu devletin yargısına güven duymalıdır.

- Eğer AKP'nin yargıya karşı güvensizliği var ise bunu açıkça dile getirmeli, iktidarları döneminde gerçekleşen tüm siyasi davaların güvenirliği hakkında topluma bilgi vermelidir." şeklinde dört maddelik bir çağrıda bulundu. (M. Sait Adıyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir