• DOLAR 32.585
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2514.299
  • ...

MUŞ-Muş Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), üyelerine büyük bir fırsat daha sundu. Üyelerinin birikmiş borçlarını ödemesi için kredi kartı uygulamasına başladıklarını belirten Muş TSO Başkan Vekili Özcan Sayılgan, bu uygulama ile üyelere taksit imkanının da sunulduğunu söyledi.

 

Muş TSO'nun daha aktif çalıştığını ve üyelerin yararına olabilecek çalışmaları hayata geçirdiklerini belirten Sayılgan, üyelerin en büyük sıkıntısı olan aidatların ödenmesi açısından kolaylık olsun diye kredi kartı uygulamasını resmen uygulamaya koyduklarını ifade etti.

 

Muş TSO'nun toplam 2 bin 38 üyesi olduğunu ve bunlardan 558'inin üyeliğinin, borçtan dolayı askıda olduğunu belirten Sayılgan, "Türk Ticaret Kanununun 63'üncü maddesinin 3'üncü fıkrasına göre ticaret şirketleri ticari defterlerinin faaliyet dönemlerindeki açılış onaylarını, Aralık ayı içerisinde noterlere yaptırmak zorundadırlar. Noterlerin, açılış onayını yapabilmesi için Ticaret Sicil Müdürlüklerinden Ticaret Sicil Tasdiknamesini aramak zorundadırlar. Anılan kanun maddesi hükmüne istinaden Gümrük Ticaret Bakanlığı ve Maliye Bakanlığınca hazırlanan Ticaret Defterlerine ilişkin tebliğ, 19 Aralık 2012 tarih ve 28502 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren tebliğin 13'üncü maddesine göre 'Noterlerce açılış onayları yapılacak şirketin, ticari defterlerinin onayı için Ticaret Sicil Tasdiknamesi aranması zorunludur.' hükmünü içermektedir'' ifadelerini kullandı.

 

Defter açılış onaylarının ağırlıklı olarak yıl sonunda yapıldığı göz önünde bulundurularak Ticaret Sicil Tasdiknamesi taleplerinin öncelikli olarak karşılanması ve oluşabilecek yoğunluğu azaltmak amacıyla gerekli tedbirlerin alınması, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın ilgili yazısıyla Ticaret ve Sanayi Odalarından istendiğini belirten Sayılgan, "Bu nedenle Muş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu olarak üyelerimizin defter onaylarını son güne bırakmamalarını, yoğunluktan dolayı herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için bir an evvel Ticaret Sicil Müdürlüğüne başvurarak Ticaret Sicil Tasdiknamelerini almaları gerekmektedir'' dedi.

 

Muş Ticaret ve Sanayi Odasına üye aidatlarını ödemeleri için üyelere de çağrıda bulunan Sayılgan, üyelerin Muş TSO'ya toplam 3 milyon 336 bin 179 TL borcu bulunğunu belirtti. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)