• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
DÖSİAD gündemle ilgili açıklamalarda bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Organize Sanayi İşadamları Derneği (DÖSİAD) rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının ekonomideki yankılarını değerlendirdi.

DÖSİAD başkanı A. Aziz Özkılıç, rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarından kaynaklı meydana gelen belirsizlik ortamının ekonomide sıkıntılara yol açtığını ifade etti.

Özkılıç yaptığı açıklamada şu ifadelere verdi: "Son zamanlarda ülkemiz ve bölgemizde yaşanan olumlu ve olumsuz tüm olayları ve yansımalarını DOSİAD olarak yakından takip etmekteyiz. Lâkin Ülkemizde yaşanan özellikle barış süreci itibariyle oluşan güzel ortamın son zamanlarda gerçekleşen bazı olumsuz olaylardan ötürü huzursuzluğunun sıkıntısını her anlamda yaşadığımızı bildirmek isterim."

Rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarından kaynaklı meydana gelen belirsizlik ortamının ekonomide ve istikrarda sıkıntıya yol açtığını ifade eden Özkılıç, "Yolsuzluk ve rüşvet iddialarının sonuna kadar araştırılmasını herkes gibi bizler de istemekteyiz. Bu sürecin, yargı bağımsızlığı, demokrasi ve hukuk devleti ilkesinden taviz verilmeden takip edileceğinden şüphe duymamaktayız. Yaşanan olaylarla birlikte, son bir haftada piyasa göstergelerinde görülen 20-25 milyar dolar zararın çok ötesine geçebileceğinden ve demokrasimizin zarar göreceğinden endişe etmekteyiz." ifadelerini kullandı. (Ömer Yasin Ergin/M.Veysi Tosun - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir