• DOLAR 32.583
  • EURO 34.715
  • ALTIN 2491.92
  • ...
`Hiçbir Güç HÜDA PAR Güneşinin Doğuşuna Engel Olamaz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Şırnak İl Teşkilatı, partilerinin Silopi İlçe Teşkilatı Muhasibi Salih Gök`ün evine Pazar akşamı yapılan bombalı saldırıyla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

HÜDA PAR Silopi İlçe teşkilatı Muhasibi Salih Gök`ün evine 22 Aralık`ta saat: 21.00 sıralarında kimliği belirsiz kişi veya kişilerce bomba inceleme ekibinin ifadesiyle Rus yapımı bir adet el bombasının atıldığı hatırlatılan açıklamada, "Zalimlerin kara yüzü ve Allah`ın yardımı olarak ailenin evde bulunmaması, ailece başka bir yerde misafir olmaları her hangi bir can kaybı veya yaralamaya neden olmamıştır." denildi.

HÜDA PAR`ın, Türkiye`deki tüm mazlum, mustazaf ve mütedeyyin halkın partisi olduğuna dikkat çekildiği açıklamada, "Bu kirli ellerin birinci saldırısı olmadığı gibi Allah`tan temennimiz son saldırıları olsun. Bu gibi kirli senaryolar olsa bile, nasıl ki gökyüzünde bir parça bulut güneş ışığını söndüremiyorsa, hiçbir komplo ve tuzak Hüda Par güneşinin doğmamasına güç yetiremeyecektir." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında, bu tür saldırıların HÜDA PAR`ın hızla yükselen çıtasını hazmedemeyen çevrelerin bölgede kaos oluşturmak ve partilerinin yükselişini engellemek için yapıldığının altı çizilerek, eylemi gerçekleştirenler şiddetle ve nefretle kınandı.

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi, "Mülki amirleri ve yetkililerimizden, bölgede olup biten tüm olumsuz ve kirli oyunların hiçbir fark gözetmeksizin üzerine gidip bölgenin rahat ve huzurlu bir şekilde yaşamalarına vesile olmalarıdır. Daha önce de Şırnak Silopi ilçe teşkilat binamıza 18 Eylül akşamı saat 22.00 civarında yüzleri kapalı 15-20 PKK`li çetelerce, ilçe teşkilat binamıza yedi adet molotofkokteyli ve iki adet de çivi ile güçlendirilmiş ses bombası atılmıştı. Çıkan yangın sonucu ilçe teşkilat binamızda ve çevre iş yerlerinde maddi hasar meydana geldi. Saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında şimdiye kadar olayla ilgili olarak kimse yakalanmadı. Partimiz teşkilatları, üye ve gönüllülerine yapılan saldırılarda failler neden bulunmuyor? Devlet ve mülki amirlere karşı yapılan her türlü saldırılarda failler bir anda yakalanırken, Partimize yönelik gerçekleşen bunca saldırıların faillerinin yakalanamaması bizce şüphe ile bakılması gereken bir konudur. Faillerin bulunmaması, bu çevreleri cesaretlendirmekte, ilgili kurum ve amirleri töhmet altında bırakmakla beraber oluşabilecek daha kötü sonuçlar içinde vebal altında bırakmaktadır. İlgili birimlerin, bu olayı bir an önce aydınlatması, faillerin yakalanarak mahkemede hesap vermesi elzemdir. Bu olaylar, halkın bize olan teveccühünü kırmayacağı gibi Partimizin hızlı yükselişini de engelleyemeyecektir. Olayı şiddetle lanetliyor, özellikle de bu gençleri kullananları da nefretle kınıyoruz. Bu saldırıları gerçekleştirenleri ve bu saldırılarda dilsiz şeytan rolüne bürünen ve olayın aydınlatılması konusunda pasif davranan ilgilileri de Rabbimize havale ediyoruz." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir