• DOLAR 32.56
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2424.157
  • ...

HABER MRK- Bir önceki ayda; 99,6 olan hizmet sektörü güven endeksi 95 değerine; 98,2 olan perakende ticaret sektörü güven endeksi 92 değerine ve 77,1 olan inşaat sektörü güven endeksi 73,3 değerine düştü.

Perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 6,4 azaldı

Perakende ticaret sektörü güven endeksindeki azalış, son 3 aylık dönemde iş hacmi-satışlar alt endeksindeki yüzde 15,6'lık ve gelecek üç aylık dönemde iş hacmi-satışlar beklentisi alt endeksindeki yüzde 6,4'lük düşüşten kaynaklandı. Mevcut mal stok seviyesi alt endeksi ise bir önceki aya göre yüzde 3 arttı.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 4,9 azaldı

İnşaat sektörü güven endeksindeki azalış, alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi ve gelecek üç aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi alt endekslerindeki düşüşten kaynaklandı. Söz konusu endeksler bir önceki aya göre sırasıyla yüzde 2 ve yüzde 7,2 azaldı.

Hizmet sektörü güven endeksi yüzde 4,6 azaldı

Hizmet sektörü güven endeksindeki azalış, son üç aylık dönemde iş durumu değerlendirmesindeki yüzde 6'lık, son üç aylık dönemde hizmetlere olan talep değerlendirmesindeki yüzde 4'lük ve gelecek üç aylık dönemde hizmetlere olan talep beklentisi değerlendirmesindeki yüzde 3,6'lık kötüleşmeden kaynaklandı. (İLKHA)