• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Peyzaj kursuna katılanlara sertifikaları verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MALATYA - Malatya'da, peyzaj kursuna katılıp belge almaya hak kazanan kursiyerlere Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

 

Sertifika törenine Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Selahattin Günci, Malatya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Çetin Bozkurt, Tarım Müdürlüğü konu sorumluları ile kursiyerler katıldı.

 

Törende bir konuşma yapan Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Selvi, "Peyzaj Kursunu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Malatya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile İl Müdürlüğümüz ortaklaşa gerçekleştirdi. Müdürlüğümüzün amacı, hayvansal ve bitkisel üretimdeki verim ve kaliteyi artırmanın yanı sıra, peyzaja önem vererek, aynı zamanda çevreyi de düzenlemek ve güzelleştirmektir. Son dönemde Malatya Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü'nün çok önemli peyzaj çalışmalarına imza attığına, bu anlamda Malatya'nın her geçen gün güzelleştiğine, yeşilliğinin arttığına, yapılan bu projeler sayesinde kent halkının oksijeni bol ortamlarda piknik ve yürüyüş yaptığına şahit oluyoruz. İlimizde yapılan içinde Orduzu Göleti'nin de bulunduğu Pınarbaşı'nda tabiat parkı kurulması, ayrıca il merkezindeki birçok park ve peyzaj uygulamaları dikkat çekmektedir." dedi.

 

Konuşmasında kursiyerlere de seslenen Selvi, "Teoride almış olduğunuz peyzaj kursunu pratiğe dönüştürerek uygulamaya geçtiğinizde ne kadar doğru bir seçim yaptığınızı anlayacaksınız. Çünkü artık şehirler, siteler ve yeşil alanlar bilinçli peyzaj uygulaması ile değer kazanıyor. Almaya hak kazandığınız bu sertifikalar ileride sizlere iş imkanı da sunacaktır. Günümüzde görselliğin önemi gün geçtikçe artmaktadır. Daha güzel bir çevre için yaşadığımız ortamları güzelleştirmek artık sizlerin elinde" ifadelerini kullandı.

 

Peyzaj Mimarı Oktay Taner ve Ziraat Mühendisi Akif Canal tarafından verilen 144 saatlik eğitim verilmesinin ardından, belge almaya hak kazanan 20 kursiyerin sertifikaları, törene katılan müdürler tarafından takdim edildi. (Enis Ağırbaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir