• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Okullarda Selamlaşma Vefa ve Sevgi anlatılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü "Başarıda Hedef 12 İçin 12 Adım Projesi", "Hedef 11 Değerler Eğitimi" uygulama faaliyetleri kapsamında Aralık ayında Okul ve Kurumlarda Selamlaşma Vefa ve Sevgi değeri işleneceği bildirildi.

 

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak değerler eğitimi konusunda birçok etkinlik yaptık. Değerler eğitimi, çeşitli etkinlikler ve yöntemler yoluyla değerlerimizin çocuklarımıza ve gençlerimize kazandırılması olarak tanımlanabilir. Aileler olarak çocukların değerlerimize uygun davranışlarını ödüllendirerek pekiştirilmesini sağlamak çok önemlidir. Günümüzde değerlerimize en büyük saldırıyı gerçekleştirilen televizyon, internet ve benzeri iletişim araçlarını çocuklarımıza verirken ebeveynler olarak denetimi unutmamak gerekir." denildi.

 

Değerlerin ana kaynağının 3 değer olduğu belirtilen açıklamada, "Bu değerler; etik, örfi ve dini değerlerdir. Bu ayki Selamlaşma Vefa ve Sevgi; etik, örfi ve dini değerlerden oluşmaktadır. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Değerler Eğitimini öğrencilerimize aşılamak amacıyla ilimizin çeşitli yerlerinde Aralık Ayının değeri olan Selamlaşma Vefa ve Sevgi değerini anlatan afişler Bingöl Belediyesi ile Değerler Eğitimi Protokolü çerçevesinde Bilbortlara asılmıştır." ifadeleri kaydedildi. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir