• DOLAR 32.572
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2427.138
  • ...
Köylülerden karayoluna kavşak tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Nusaybin ilçesinde karayollarının yaptığı kavşakların köy yollarına 4 kilometre uzak olduğunu ve mağdur olduklarını dile getiren köylüler, uluslararası İpekyolu karayolunu trafiğe kaptı.

 

Karayollarının yaptığı kavşaklardan sonra Nusaybin'e olan mesafenin 15 kilometreye çıktığını belirten Akçatarla Köyü Muhtarı Sait Ay, "Bu yolumuz 4 köyün yoludur. Akçatarla bin 700 nüfusa sahip, Akaklı 400 nüfusa sahip, Açık Köy 600 nüfusa sahip, Açıkyol ve ondan sonra bu yol üzerinde yapılan çadır kent var. Çadır kente en az 15 bin kişi kalacak. Bu yolu kapatsalar 4 km ilerde nasıl gidip geleceğiz. Hastanenin yolunu kapatsalar millet nasıl hastaneye gidecek. Biz devletten bu yolun açılmasını ve hiçbir zaman kapanmamasını istiyoruz. Tüm yetkililere haber vermişiz. Kaymakamlığa dilekçe verdim bu yolun kapanmaması için. Eğer bu yol kapanırsa biz çok zor duruma düşeriz." dedi.

 

Akçatarla köyünden bir vatandaş da, "Yollar ve köyler kalıcı olduğu için bu kavşağı kapatsalar biz ömür boyu bu eziyeti çekmiş olacağız." ifadelerini kullandı. (Halil akbalık - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir