• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ankara`da yangın: 15 kişi hastanelik oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 İddiaya göre, Fatih Mahallesi`ndeki 5 katlı bir apartmanın donan su borularını ısıtmak için odunluk ve depo olarak da kullanılan bodrum katına soba kuruldu. Sobadan sıçrayan kıvılcımların etraftaki odunları tutuşturması sonucu yangın çıktı.

Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Binayı saran yoğun dumandan dolayı balkonlarda mahsur kalan vatandaşlar itfaiye ekiplerince tahliye edildi. Bu arada apartmanın 4. katındaki dairede yaşayan yatalak ve akli dengesi yerinde olmadığı belirtilen Anakız Akbaş, itfaiye ekiplerince evin kapısı kırılarak kurtarıldı.

Dumandan etkilenen 15 kişi, kaldırıldıkları Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi`ndeki ilk müdahalenin ardından Yenimahalle Devlet Hastanesi`ne sevk edildi.

"İKİZ ÇOCUKLARIMI BELLERİNE İP BAĞLAYARAK BALKONDAN AŞAĞIYA İNDİRDİM"
Apartmanın 2. katında oturan Ömer Erdarende, binayı duman sarınca merdivenlerden inemediklerini ve 28 Şubat`ta 2 yaşına girecek ikiz çocukları Hasan Hüseyin ve Esila`yı bellerine ip bağlayarak aşağı sarkıtmak suretiyle indirdiklerini söyledi.

Eşiyle 9 yıl önce evlendiğini ve tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olduklarını belirten Ömer Erdarende, ikizlerin diğer yaralılarla Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi`ne kaldırıldığını ve durumlarının iyi olduğunu kaydetti.

Erdarende, "Odaya giren duman ile binanın dışından gelen bağrışmaları duyduk önce. Kapıyı açtığımda alevleri ve yoğun dumanı fark ettik. Mutfağın balkonundan aşağı seslenerek ip istedim. Önce ikizlerden oğlumu, sonra kızımı iple aşağı indirdim, biz de itfaiyenin merdiveniyle indik" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir