• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Gönüllü adaylara gönül elçiliği anlatıldı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın işbirliğiyle yürütülen 'Gönül Elçileri Projesi' Bursa'da düzenlenen programla tanıtıldı.

 

Merinos Kültür Merkezinde düzenlen programa konuşmacı olarak katılan Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, gönül elçiliğinin İslami literatürdeki yerine değindi.

 

Müftü Ay yaptığı konuşmada, "Bugün burada gönül elçileri adı altında toplumumuz maddi ve manevi anlamda desteğe muhtaç. Bizler kendimizi din görevlisi değil de din gönüllüsü olarak gördüğümüz zaman, gerçekten bu manada bizden istenen hususlara sahip oluruz." dedi.

 

Hz. Mevlana'nın öğretisindeki gönül ve elçi anlayışından örnekler sunan Ay, "Burada gönül ve elçi kavramlarının üzerinde durulması gerekir. Kur'an'da Rabbimiz müşrikler için, 'Onların gönül gözleri kördür.' tabirini kullanmaktadır. Peygamberimiz de 'Allah sizin dış görünüşlerinize bakmaz, mallarınıza da bakmaz' diye buyurmaktadır. Önemli olan biz ve amellerimizdir. Burada gönül önemli olduğu kadar elçilik de önemlidir. Bizler hamdolsun din hizmetini vermekle görevlendirilmiş bahtiyar kimseleriz. Ama bu bizim vazifemizin bittiğini göstermez. Bu gün bilinen apaçık bir gerçektir ki dinin olmadığı yerde sizler bir takım kanunlarla bir şeyler yaptıramıyorsunuz. Mutlaka din ve dini otoritenin o işte olması gerekir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Diyanet İşleri Başkanlığı ile olan işbirliği de bundan kaynaklanıyor. Çok doğru olan bir şey yapıldı." şeklinde konuştu.

 

Gönül elçisi olan birinde bulunması gereken özellikleri sıralayan Müftü Ay, "Bir gözü yaşlının gözyaşını silmek için uzatılan mendildeki el olursak, gönül yarasına düçar olmuş bir insanın sabırla yarsını sarabilirsek, evlat acısını ciğerinden hisseden bir insana teselli dolu sözler söyleyebilirsek, işte o zaman gönül elçisi olmuş oluruz." şeklinde konuştu.

 

Daha sonra konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr. Sunay Özkul ise, gönül ve elçiliğin akademik boyutlarını anlattı. Özkul, "Biz gönüller almaya geldik. Tabi ki sizlerle de gönüller almayı, aynen bir damarın, küçük damarlara aktardığı gibi aktarmak istiyoruz." dedi.

 

Özkul konuşmasının ardından, gönül elçileri ile ilgili bir sunum yaptı. (Zeki Aras, Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir