• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Çalışmalarımız Solhan'a değer katacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Solhan Eğitim Derneği, Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Projesi(SODES) kapsamında Solhan Belediyesi ile Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklaşa bir proje hazırladı.

Solhan Eğitim Derneği'nin gençlere iş alanlarında referans oluşturmak ve uzman kişilerce verilecek eğitimlerle daha güzel imkânlar sunmak amacıyla hazırlanan ve Solhan Belediyesi ile Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında yürütülen 'Solhan Gençlik ve Kültür Evi Projesi'nin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

Solhan Grand Konak Otel'de gerçekleşen Solhan Gençlik ve Kültür Evi Proje'nin kapanışı ve diğer çalışmalar ile ilgili koordinasyon toplantısına İlçe Kaymakamı Şeref Aydın, Solhan İlçe Milli Eğitim Yöneticileri, Solhan merkezde faaliyet gösteren okul idarecileri, Solhan ilçesine bağlı köy muhtarları ve zekâ-akıl oyunları eğitmenleri katıldı.

Toplantı gündemini belirleyen hususlar ve detayları açıklayan Solhan Eğitim Derneği Başkanı Bayar, "Solhan Gençlik ve Kültür Evi projemiz kapsamında yapılan faaliyetler, sonuçlanan çalışmalar hakkında bilgi verilmiş ve sürecin tamamlandığı aktarılmıştır. Dededen Toruna Sözlü Tarih Mirası çalışmamızı daha kapsamlı bir hale getirmek için, köy muhtarlarımızla yaptığımız toplantıda, çalışma aşamasında ulaşamadığımız köylerde birer rehbere ihtiyaç duyduğumuzu, görüşmemiz gereken kişilerin belirlenmesinde ihtiyaç duyduğumuz araştırmayı ve kitabı kapsamlı hale getirmek için ulaşılabilecek bilgi ve belgeler ulaşmamız gerektiğini kendilerine belirttik. Karşılıklı fikir alış-verişi sonucu bahar dönemine kadar araştırmaların koordineli bir şekilde süreceği ve elle tutulur sağlam bilgi, belge ve kaynakların elde edilmesi halinde bahar döneminde yeniden çekimlerin gerçekleştirileceği kararlaştırılmıştır. İlçe Kaymakamınız Sn. Şeref Aydın, kitabın kapsamlı hale getirilmesinde ilgili çaba sarf edildiği takdirde Kaymakamlık olarak kitabın basım işlemlerini üstleneceklerini belirtmiştir." dedi.

Bayar, "Akıllı Çocuklarla Güzel Yarınlara projemiz kapsamında Solhan İlçe Milli
Eğitim Müdürlüğü Yöneticileri ve Okul Müdürleri ile yaptığımız toplantıda, oluşturmuş olduğumuz Zekâ Ve Akıl Oyunları Eğitim Merkezi'nin faal hale gelmesinde izlenmesi gereken yollar, okulların üstleneceği sorumluluklar, öğrencilere ulaşma yolları vb konular görüşülmüştür. Hafta içinde okullarla birlikte çalışmak için, ilgili resmi prosedürlerin yerine getirilmesiyle çalışmalara başlanması hususunda ortak karar alınmıştır. Çalışma sürecinde her okulda birer temsilcinin yer alması, her okulun bir takımının olması ve sene sonunda takımlar arası Zekâ Oyunları Yarışmasının düzenlenmesi görüşülmüştür. Solhan Eğitim Derneği olarak çalışmalarımızın Solhan adına yararlı olması ve Solhan'a değer katması önceliğimizdir. Bu kapsamda fedakârca çalışmalarda bulunan tüm çalışma arkadaşlarımıza, bizlerden desteğini esirgemeyen öğretmen arkadaşlarımıza, değerli büyüklerimize ve kurum amirlerimize teşekkürü borç biliriz" şeklinde konuştu.(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir