• DOLAR 32.423
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2327.911
  • ...
Arazi toplulaştırma toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Arazi Toplulaştırma Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri'yle (TİGH) ilgili bir toplantı düzenledi.

Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya İl Müdür Vekili Osman Akar, Müdür Yrd. Mehmet Aydın, ilgili şube Müdürleri ve yüklenici firma yetkilileri katıldı. Toplantı 4 aşamada değerlendirilerek ilgililerin görüş ve önerileri alındı.
Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan İl Müdürü Vekili Osman Akar; İl, merkez ilçe Hasköy ve Korkut ilçeleri olmak üzere 15.03.2009 tarihli Resmi Gazete ile Bakanlar Kurulu Kararına İstinaden 79 yerleşim biriminin uygulama alanı olarak ilan edildiğini söyledi.

Akar, "4 kısım olmak üzere yüklenici firmalara yer teslimi yapılarak toplulaştırma çalışmalarına başlanmıştır. 1. Kısım'da 5 yerleşim biriminde toplulaştırma işlemleri bitmiş olup; tapu tescil işlemleri yapılmaktadır. Diğer 3 kısımda alt yapı çalışmalarının da büyük bir kısmı tamamlanmış olup toplulaştırma çalışmalarına devam edilecektir." dedi.

Arazi Toplulaştırma ve TİGH çalışmaları kapsamında köy içi yol yapımı, tarla içi yol yapımı ve kanalizasyon yapım işleri ile ilgili karşılaşılan sorunların daha etkili ve zamanında çözülmesi için gerekli önlemlerin alınarak çözüm üretilmesi gerektiğini belirten Akar, yapılan işlerin hangi aşamaya gelindiği hakkında bilgilendirme konularının istişare edilmesi için toplandıkları söyledi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir