• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ağrı Milli Eğitim'de sarı bant uygulaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - İl Milli Eğitim Müdürlüğü, görme engelli vatandaşların hizmet binasına daha rahat ve güvenli gelip gidebilmeleri, hareket edebilmeleri için sarı bant ile yol yaptı.

Görme engelli vatandaşların Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasında daha rahat ve güvenli hareket edebilmeleri için böyle bir uygulama yaptıklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü'yle ilgili düzenlediğimiz programda görme engelli bir arkadaşımız Braille alfabesiyle çok güzel bir konuşma yapmıştı. Aslında engel her yerde var ama asıl engel kafalarda, bu engelleri aşmamız gerekiyor. Türkiye nüfusunun yüzde 11'i, yani yaklaşık 8,5 milyon engelli vatandaşımız var. Dolayısıyla engelli vatandaşlarımıza yönelik hizmet etmemiz gerekiyor. Burada rehberlik araştırma merkezimiz, rehabilitasyon merkezlerimiz bununla ilgili çalışmalar yapıyor. Ağrı'da ilk defa özel eğitim okulumuzda açıldı. Artık bu okulun 1. ve 2. kademesi de olacak, yani hem ilkokul hem de ortaokul kısmı olacak." dedi.

Görme engelli vatandaşların İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasına artık daha rahat gelip gidebileceklerini söyleyen Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Garip Duman ise, "Görme engelli arkadaşlarımızın hizmet binasına daha rahat girip çıkmaları için bant yollar yapmışlar. Çok güzel olmuş gerçekten, bu bizi çok mutlu etti. Bu binaya gelen artık daha rahat odaları bulabilecek. Bu hizmetin diğer kamu binalarında da olmasını istiyoruz. Birkaç yerde var, ama düzenli değil. Burası düzenli olmuş. Düzenli bir şekilde yapılırsa görme engelli vatandaşlarımız için daha iyi olur" dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir