• DOLAR 32.583
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2502.823
  • ...
Adli Kolluk Yönetmeliğinin iptali için Danıştay'a başvuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Mersin Barosu rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ardından hükümet tarafından değiştirilen Adli Kolluk Yönetmenliği'nin iptali için Danıştay'a başvurdu.
Baro Başkanı Avukat Alpay Antmen yaptığı yazılı açıklamada, "Hukuk bir gün herkese lazım" dedi.

Kolluk faaliyetinin, idari ve adli kolluk olarak ikiye ayrıldığını hatırlatan Antmen, İdari kolluk, asayişle, kamu düzeninin korunması, suçun önlenmesi ile ilgili görev yapıyor. Bu faaliyeti sırasında da idari kolluğun mülki amirine, mülki amirinde İçişleri Bakanı'na bağlı çalışıyor. idari kolluk faaliyeti sırasında bu silsile içinde bilgi alışverişi yaşanıyor." diye belirtti.

Adli kolluk faaliyeti içinde hiçbir şekilde mülki amir ya da bakan olmadığına dikkat çeken Antmen şunları belirtti: "Adli kolluk faaliyeti sırasında mülki amire, ya da bakana bilgi verilmesi, Anayasa'ya aykırıdır. Anayasa'nın yargının yürütmeden bağımsız olduğunu ifade eden maddesine aykırıdır. Adli kolluğun mülki amirine bilgi vermesinin zorunlu hale getirilmesi, yürütmenin yargıya müdahalesi anlamına gelir. Türkiye bir hukuk devletidir ve öyle kalmalıdır. Bu nedenle yasama, yürütme, yargı erklerinin birbirinden tamamen ayrı olması gerekiyor. Hukuk bir gün herkese lazım olacak düşüncesiyle bu davayı açtık." (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir