• DOLAR 32.593
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2508.834
  • ...
Siyonist israil jetleri Gazze`yi vuruyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Gazze`den açılan keskin nişancı ateşiyle öğle saatlerinde yaralanan israilli bir işçinin öldüğü, olayın ardından israil savaş uçaklarının Gazze`deki bazı hedeflere hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

Siyonist israil radyosu, Gazze sınırında geçen haftaki fırtınada zarar gören tel örgülerin onarımında çalışan işçinin öğle saatlerinde Gazze`den açılan keskin nişancı ateşiyle yaralandığını, helikopterle Soroka Üniversitesi Hastanesi`ne kaldırılan 52 yaşındaki işçinin tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını bildirdi.

Olayın ardından İsrail savaş uçaklarının misilleme olarak Gazze`deki bazı hedeflere saldırı düzenlediği bildirildi. Saldırıda ölü ya da yaralı olup olmadığı konusunda henüz bilgi edinilemedi. israil ordu birliklerinin de bölgede geniş çaplı arama çalışması başlattığı kaydedildi.

- Netanyahu`dan misilleme tehdidi

Öte yandan, Başbakan Binyamin Netanyahu, dün Gazze`den israil`in güneyine atıldığı iddia edilen füzeler için, “Bu çok ciddi olay cevapsız kalmayacak" dedi.

Netanyahu, dün Gazze’den atıldığı iddia edilen füzelerin düştüğü israil`in güneyindeki Sderot bölgesine yaptığı ziyaret sırasında saldırıya yönelik sert mesajlar verdi.

Netanyahu, “Bu çok ciddi olay cevapsız kalmayacak, Şu ana kadar ki politikamız `onlar vurmadan vur ve güçlü bir şekilde cevap ver`di. Bu olayda da böyle hareket edeceğiz” diye konuştu.

İstatistiklere göre Gazze`den atılan füzelerin ancak yüzde 3`ü hedefini buluyor. Yüzde 97’si çöl, deniz ya da insansız bölgelere düşerken, pek çoğu da İsrail`in "Demir Kubbe" savunma sistemi ile havada vurularak etkisiz hale getiriliyor.
 
Dünyabülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir