• DOLAR 32.378
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.01
  • ...
Elazığ Bilge Der Satranç Turnuvası düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ - Elazığ`da faaliyet yürüten Bilge Eğitim Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BİLGEDER) Kırklar Mahallesi Temsilciliği`nce düzenlenen satranç turnuvasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
 
İlk ve ortaokul olmak üzere 2 kategoride gerçekleşen turnuvada, profesyonel satranç oyuncularını aratmayan öğrenciler, izleyicilere izleme zevkini doyasıya yaşattılar.
 
Yaklaşık bir hafta süren satranç turnuvasında ilkokul kategorisinde birinciliği Mahmut Aydemir alırken, ikinciliği Yunus Kömürcü ve üçüncülüğü de Veysel Kadir Yılmaz aldı. Ortaokul kategorisinde ise birinciliği Ömer Salih Dalokay alırken, ikinciliği Muhammed Yılmaz ve üçüncülüğü de Umut Akgün aldı.
 
Dereceye giren yarışmacıların madalyalarını Elazığ Bilge Der Kırklar Mahallesi Temsilciliği gönüllüleri takdim etti.
 
Dernek Başkanı Emrullah Şahin, yapılan bu etkinliğin amacının, çocuklar arasındaki kardeşlik duygularını pekiştirmek ve kaynaşmayı sağlamak olduğunu ifade ederek, "Hem eğleniyorlar hem de zekâ düzeylerini geliştiriyorlar. Dernek olarak bilinçli bir gençliğin oluşması konusunda türlü etkinlikler düzenleyen derneğimiz zekâ gelişimini yükseltecek etkinlikler düzenlemeye devam edecektir." şeklinde konuştu. (Yasin Kavaklı/ Ömer Nas - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir