• DOLAR 32.591
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2499.173
  • ...
Prof. Dr. Kara: "Yılbaşı Müslümanların bayramı değildir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Yaklaşan yılbaşı öncesi İlke Haber Ajansı'na (İLKHA)açıklamada bulunan Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Tasavvuf Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kara, bayram adı altında yapılan kutlama ve şenliklerin İslami kültürde olmadığına dikkat çekti.

Her toplumun kendine göre bayramları olduğunu söyleyen Prof. Dr. Kara, yılbaşı adı altında kutlanan bayramın aslında Müslüman kültürlerin bayramı olmadığını ifade etti. Kara, "Bizler ne yazık ki diğer birçok konuda olduğu gibi bu konuda da diğer kültürlerin etkisinde kalmışız. İnsanlarımızın bir kısmı bu bayramı kendi bayramı gibi kutluyor. Ve bu bayramla birlikte yapılmaması gereken şeyler yapılıyor. Bu bir çeşit zaaflıktır." dedi.

"Bize benzemeyen bayramlar bizim değildir"
Müslümanların kapitalist, materyalist ve seküler kültürlerin etkisinde kalarak kendi öz değerlerinden uzaklaştığına dikkat çeken Prof. Dr. Kara daha sonra,"Kendi bayramlarımızı kendimize benzer, kendimize yakışır bir şekilde kutlamak lazım. Fakat ne yazık ki bizler uluslar arası kültürlerin etkisi altına kalıyoruz. Bunun sonucunda da bize yakışmayacak manzaralar ortaya çıkıyor." diye konuştu.

İnsanlara doğru, dürüst ve etkili bir şekilde bu tür yanlış yolları anlatmanın önemine vurguda bulunan Prof. Kara, şunları kaydetti: "Toplumlarda yerleşmiş olan adetleri kaldırmak uzun zaman ister. İnsanlara doğruyu anlatırken de sabır gösterip aşama aşama bir yol takip etmek lazım. Bu tip yanlışları ısrarla ve yılmadan söylemek lazım. Ve bunun da uzun zaman içerisinde düzelebileceğine peşinen inanmak lazım." (Veysi Siyah/ Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir