• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Halep`te hava saldırısı: 30 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rejim birlikleri Sukkeri Mahallesi`ne 5 hava saldırısı düzenledi. Halep`teki hastane kaynakları ve aktivistler, saldırılarda ilk belirlemelere göre 30 kişinin öldüğünü ve çok sayıda yaralının bulunduğu belirtti. Saldırının ardından mahalle sakinleri bölgeden kaçmaya çalışıyor.

Aktivistler, Halep kırsalındaki Rityan köyünün de bombalandığını burada da ölü ve yaralıların olduğunu ifade etti.

Türkiye saldırıları kınadı

Bu arada, Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Esed rejiminin Halep kentine yönelik olarak yaklaşık bir haftadan bu yana, varil bombaları da kullanmak suretiyle sürdürmekte olduğu ve ayrım gözetmeksizin herkesin hedef alındığı hava saldırılarının şiddetle kınandığı belirtildi.

Açıklamada, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda masum insanın ölümüne ve ayrıca şehrin tarihi dokusunu yok ederek büyük ölçekli maddi hasara yol açan bu uygulamaların insanlık dışı olduğu vurgulanarak, kendi halkına ve şehirlerine karşı gerçekleştirdiği saldırıların, Suriye rejiminin acımasızlığının yanı sıra aczini gösterdiği kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Suriye’de süregiden ihtilafa siyasi bir çözüm bulunmasına yönelik gayretlerin yoğunlaştırıldığı bir dönemde dahi yaşanan bu gelişmeler rejimin halkın meşru talepleri temelinde siyasi bir çözüm yerine şiddet yöntemlerinden medet ummakta ısrarlı olduğunu ortaya koymaktadır. Uluslararası camianın bu kabul edilemez eylemlere tepkisini her alanda göstermesi, Suriye rejimine yakın olan ülkelerin de rejimi insanlık dışı bu saldırılarını durdurması için uyarması çağrısında bulunuyoruz."

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir