• DOLAR 32.498
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2490.077
  • ...
Dünden Bugüne Zulüm Deryası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kelamların en yücesi olan Allah’ın kelamı ile. Bismillahirrahmanirrahim.
Cumhuriyet tarihinden günümüze kadar hiç bir insan topluluğu bu ülkenin yasama ve yürütmesini benimsememiştir. Benimsemeyen insanların bir çoğu zorlu dayatmalara maruz bırakıldı. Katliamlar yapıldı. Özel mahkemeler kuruldu. İdam edildi, fişlendi, gözaltına alındı, işkenceler
gördü, haksız bir şekilde yıllarca cezaevlerinde kalındı. Camiler ahıra çevrildi, ateşe verildi, mukaddesatlar çiğnendi, hakaretler savuruldu.
 

Özgürlük, Demokrasi naraları atıldı. Laik bir düzen ile Irklar birleştirilmeye çalışıldı. Ayrımcılık ve fitneciliği esas alan bir siyaset ve yol izlenildi.
Marksizm, leninizm, komünizm, sosyalizm fikir akımlarını öne sürdüler inançları tahrip etmek için. Din özgürlük önünde en büyük engeldir dediler Din afyondur nidaları ile
kışkırtma ve yoğun bi karalama kampanyası başlattılar. İnsanları atalarına düşman ettiler. Defalarca kez kağıt üzerine yazıp sildiler oyunlarını. Camialar adına sözde onları  temsilen ajan ve muhbir yetiştirdiler. Anayasaları halkın inancına göre değil zevk ve sefalarına göre yaptılar. Barış ve kardeşlik için tenha sokaklarda masum insanlara şarjörü boşaltılar. Geçmişlerini silmek için, zulümlerini örtbas etmek için kılıf değiştirdiler. İmam Hatip Liseleri önünde bugün kimi fişliyelim diye tespit çalışmaları yaptılar.
 

Ama ne yaptılarsa başaramadılar galip gelemediler. Üniversitelerde kışlalarda namaz kılan insan manzaralarını bitiremediler.
Birgün olsun da arkalarına bakıp geçmişleriyle hesaplaşıp yanlışlarından geri dönmediler. Hep çırpındılar kin ve öfke ile zararlarını daha öteye taşıdılar.
Aktıkları kanın hesabını birgün olsun düşünmediler. Devlet halk içindir anlayışıyla değil, Halk devlet içindir anlayışıyla hareket edip yürüdüler.


Ama katliamları her Irkı, her topluluğu, her düşünceyi yıprattı, göçe zorladı kaçmaya teşvik etti. Anayasa değişikliği huzur ortamların oluşmasına kaf’i gelmedi. Dersim’i
kendileri bombaladı kendi halkını kendisi öldürdü. İsimleri, ırkları, meşrebleri hep farklıydı ama bozgunculuk ve hilede birlerdi.

 

90 yılı geçti ama hala zihinleri değişmedi. Zihinleri değişmedi diye Bilge köyü katliamı gerçekleşti. Buca katliamı, Çorum olayları, Madımak olayı, Maraş katliamı,Muğla katliamı, Roboski katliamı, Sivas katliamı, Susa katliamı, Derince katliamı, 1 Mayıslar yaşandı. Hep katliamlarla anıldılar. Bugün ise aynı oyunlar aynı hikayeler
okunup barbarca saldırılıyor. Bu saldırılar hiç bi zaman toprak, namus, şeref için olmadı hep Din ile savaşıldı. Mezhep fitnesini çıkarıp halkı birbirine düşürdüler.
 

Mısır’a yapılan darbe için alkış tutular, Suriye için Esat iyi yapıyor katletsin dediler. Filistin. Arakan, Doğu Türkistan ve diğer zulüm altındaki beldeler için ses bile çıkarmadılar. Oysa kendileri İnsanlığın rehberi olarak görüyordu. Yazıklar olsun! makam ve koltuk için olanlara Yazıklar olsun!.

 

Tarih sizi hiç unutmayacaktır yaptıklarınız ile başbaşa kalmayana kadar. Selam ve Dua ile...

 


Adnan Memiş / Tekirdağ - Yaş: 21
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir